Takbar Abu Dhabi

Fullständig guide till de 5 BÄSTA TAKBARERNA I ABU DHABI 2018.

Du kanske kommer för Formel 1 eller lite golf, men du bör också komma ihåg att kolla in de bästa takbarerna i Abu Dhabi. Med början här, hjälpt av den ultimata guiden till de bästa terrasserna i Abu Dhabi. Nedan hittar du all information du behöver om varje takbar. Öppettider, bilder, klädkod, kartor och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta den Abu Dhabi terrass som passar bäst för dig.

Relax@12
Fantastisk stads-utsikt
Rooftop bar Relax@12 in Abu Dhabi
Khaleej Al Arabi Street, Aloft Hotel
En takbar i Abu Dhabi belägen på den 12e våningen av Aloft Abu Dhabi Hotel. Från terrassen får man en fantastisk utsikt över stadens utkanter...
Läs mer
Skylite
Lyxig
Rooftop bar Abu Dhabi Skylite
Yas Viceroy Abu Dhabi
Den här takbaren är belägen på 9e våningen av Yas Viceroy Abu Dhabi. En av de coolaste takbarerna i hela Abu Dhabi. Futuristisk inredning med...
Läs mer
Up & Below
Takpool
Rooftop bar Abu Dhabi Up & Below
Sheikh Hamdan Bin Mohammad Street
En härlig takbar i Abu Dhabi belägen på 12e våningen på Courtyard by Marriott World Trade Center. Här får man en bra utsikt mitt bland...
Läs mer

Stadsinfo

Takbarer i Abu Dhabi

Takbars-betyg: 7/10
Bästa säsong: Sept-May
Invånare: 1 miljon
Klimat: öken

Klimatet här är varmt året runt vilket gör att takbarer i Abu Dhabi kan hålla öppet hela året. Takbarerna är ofta lyxiga med en modern inredning och storslagna vyer över staden och dess omgivning. Priserna går hand i hand med övriga staden, så ganska dyrt med andra ord. I storts sätt alla takbarerna i Abu Dhabi är belägna ute vid havet med närhet till stadens centrum. Vilket resulterar i att det är smidigt och enkelt att ta sig mellan de olika rooftop-barerna utan för mycket åkande. Det finns inte jättemycket takbarer än så länge, men de som finns håller väldigt bra kvalitet. Staden byggs fortfarande ut, så räkna med en hel del nya rooftops i Abu Dhabi framöver.

Senaste blogginlägg

Vi besökte säsongspremiären av Summer@Winery Rooftop Terrace där det var vin, mat, pool & musik.
Läs hela inlägget

Kolla in!

Takbarer i Dubai

Takbarer i Doha

Takbarer i Mumbai

Takbarer i Bali

FRÅN BLOGGEN

Världens 10 bästa takpooler

Kolla in vår lista över de 10 bästa takpoolerna i hela världen.

Läs hela inlägget

7 fantastiska hotell med rooftop

Läs om ett gäng fantastiska hotell som också har riktigt schyssta takbarer.

Läs hela inlägget

Satdsinfo

Om Abu-Dhabi

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och det största av de sju emirater som utgör landet. Här bor det ungefär 1 miljon personer varav hela 83% av dessa är utländska gästarbetare. Abu Dhabi är en av världens ”rikaste” städer och staden växer så det knakar hela tiden. Varje år hålls ett Formel 1 Grand Prix här som lockar mängder av turister, kändisar och förmögna människor.

MAT, DRYCK OCH PARTY PÅ TAKBARER I ABU DHABI

De flesta takbarerna i Abu Dhabi är väldigt lyxiga, vilket även speglar av sig på maten och drycken man kan avnjuta på takterrasserna. Drinkarna håller hög klass nästan vilken takbar man än besöker och samma gäller för maten på de takbarerna som har restauranger. Vanligt i glasen här är klassiska cocktails eller öl och vin. Precis som med mycket annat i Abu Dhabi, så är priserna ganska höga även uppe på terrasserna.

HÖJD OCH UTSIKT FRÅN TAKTERRASSERNA I ABU DHABI

Trots stadens många skyskrapor så är de flesta takbarerna i Abu Dhabi på en relativt låg höjd – i jämförelse med hur höga de högsta byggnaderna här är. Utsikterna från takterrasserna kan variera, både magisk utsikt över Arabiska golfen och solnedgången till utsikt över Abu Dhabis skyline och stadens takåsar.

ÖVRIGA SEVÄRDHETER I ABU DHABI

Abu Dhabi börjar att bli ett ganska så populärt resmål för turister. Ett event som lockar väldigt mycket besökare varje år är Formula 1. En gång per år så går ett Grand Prix av stapeln här. Då flockas entusiaster, rika människor och mediafolk för att ta del av den härliga atmosfären. Ett perfekt läge att besöka någon av Abu Dhabis takbarer. Andra sevärdheter är Schejk Zayed-moskén, Hotel Emirates Palace, Abu Dhabi Falcon Hospital, Yas Waterworld Abu Dhabi, Observation Deck at 300, The Corniche, Saadiyat Public Beach, Yas Mall, Mushrif Central Park och Ferrari World Abu Dhabi om man ska tro TripAdvisors topplista.

FLYG OCH HOTELL I ABU DHABI

Med tanke på att staden är väldigt nybyggd och modern i jämförelse med manga andra städer i världen, så vimlar det här av lyxiga och fina hotell. Vill man lyxa till det ordentligt så finns det manga alternativ. Både centralt och längst med vattnet. En del av dem med häftiga takbarer. Det går många flyg till Abu Dhabi och flygplatsen ligger väldigt central, vilket gör det smidigt att både flyga hit och sedan ta sig från flygplatsen till någon av takbarerna i Abu Dhabi.