Takbar Abu Dhabi

Fullständig guide till de 4 bästa takbarerna i Abu Dhabi 2019.


Skapad av världens ledande experter på takbarer

Du kanske kommer för Formel 1 eller lite golf, men du bör också komma ihåg att kolla in de bästa takbarerna i Abu Dhabi. Med början här, hjälpt av den ultimata guiden till de bästa terrasserna i Abu Dhabi. Nedan hittar du all information du behöver om varje takbar. Öppettider, bilder, klädkod, kartor och mycket mer. Bläddra bara ner och hitta den Abu Dhabi terrass som passar bäst för dig.

Eller använd rooftop-kartan för Abu Dhabi nere till höger.

Senast uppdaterad:
Saadiyat Island
Takbar Beach House Rooftop i Abu Dhabi
Beach House Rooftop
$$$$ Park Hyatt Abu Dhabi
 • Höjdpunkter
 • 2:a våningen
 • Havsutsikt
 • Magisk solnedgång
 • Shisha
Framför det lyxiga Park Hyatt Abu Dhabi på Saadiyat Island hittar du Beach House Restaurant och ovanpå den vackra Beach House Rooftop, som erbjuder panoramautsikt över Arabiska havet och framförallt en solnedgång som är något utöver det vanliga. Terrassen är inredd med snygga soffor, och här kan du verkligen känna dig som ett med de omgivande naturliga elementen. Perfekt för en kväll långt från stadens hets, njutandes av uppfriskande drycker, plockmat eller något från dett stora utbudet av shisha.
Mer info
Capital Centre
Takbar Relax@12 i Abu Dhabi
Relax@12
$$$$ Aloft Hotel
 • Höjdpunkter
 • 12:e våningen
 • Sushi
 • 360-utsikt
 • DJs & atmosfär
En elegant och pulserande takterrass som ligger på 12: e våningen av det stora hotellet Aloft Abu Dhabi, precis intill Abu Dhabi National Exhibition Centre. Från terrassen får du en fantastisk utsikt över stadens utkanter och den arabiska viken. Relax@12 är en stilfull och snygg, både inomhus- och utomhuslounge, som erbjuder ett stort och mycket bra utbud av sushi tillsammans med fina drinkar och ett urval av andra drycker. Kom tidigt för avslappning till solnedgången och senare för hög atmosfär med live DJs och en stor publik.
Mer info
Yas Island
Takbar Abu Dhabi Skylite
Skylite Rooftop Lounge
$$$$$ Yas Hotel Abu Dhabi
 • Höjdpunkter
 • 9:e våningen
 • Futuristisk
 • Trendig
 • Resident DJ
Lyxiga takterrass som ligger på 9:e våningen av Yas Hotel, precis intill Yas Marina Circuit, hem till det årliga Abu Dhabi F1 Grand Prix. En av de coolaste takterrasserna i staden, i en av de coolaste byggnaderna. Ingen panoramautsikt, men utrustad med massor av stora och bekväma soffor och en lyxig och sofistikerad atmosfär, så är Skylite det perfekta stället för avkopplande drinkar. Välj bland ett stort urval av välgjorda cocktails, några fina tapas, serverat i en trendig atmosfär med en resident DJ som förhöjer atmsfären med lounge-beats.
Mer info
World Trade Center
Takbar Abu Dhabi Up & Below
Up & Below
$$$$ Sheikh Hamdan Bin Mohammad St
 • Höjdpunkter
 • 12:e våningen/li>
 • Takpool
 • Renoverd 2018
 • Lounge-atmosfär
En härlig och avslappnad takbar, belägen på 12:e våningen av Courtyard by Marriott i centrala Abu Dhabi. Renoverad under sommaren 2018, så en av de bästa takbarerna i Abu Dhabi blev till och med lite bättre. Pool-lounge dagtid och avslappnad cocktail-lounge mot kvällen, Up & Below är ett perfekt ställe för avkopplande drycker med bra sällskap. Takbaren erbjuder bland annat handgjorda cocktailas, öl på tap och vin både i glas och på flaska, tillsammans med en matmeny bestående av barklassiker.
Mer info

Planera din resa till Abu Dhabi

                  

Booking.com
                  
                  

Turer, sightseeing & aktiviteter

Upptäck det största utbudet av aktiviteter, guidade turer och före-i-kön biljetter i Abu Dhabi. Vad du än letar efter så hittar du det här.

                 
Booking.com

Takbarer i Abu Dhabi

Takbars-betyg: 7/10
Bästa säsong: Sept-May
Invånare: 1 miljon
Klimat: öken

Klimatet här är varmt året runt vilket gör att takbarer i Abu Dhabi kan hålla öppet hela året. Takbarerna är ofta lyxiga med en modern inredning och storslagna vyer över staden och dess omgivning. Priserna går hand i hand med övriga staden, så ganska dyrt med andra ord. I storts sätt alla takbarerna i Abu Dhabi är belägna ute vid havet med närhet till stadens centrum. Vilket resulterar i att det är smidigt och enkelt att ta sig mellan de olika rooftop-barerna utan för mycket åkande. Det finns inte jättemycket takbarer än så länge, men de som finns håller väldigt bra kvalitet. Staden byggs fortfarande ut, så räkna med en hel del nya rooftops i Abu Dhabi framöver.

Om Abu-Dhabi

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och det största av de sju emirater som utgör landet. Här bor det ungefär 1 miljon personer varav hela 83% av dessa är utländska gästarbetare. Abu Dhabi är en av världens ”rikaste” städer och staden växer så det knakar hela tiden. Varje år hålls ett Formel 1 Grand Prix här som lockar mängder av turister, kändisar och förmögna människor.

Mat, dryck och party på takbarer Abu Dhabi

De flesta takbarerna i Abu Dhabi är väldigt lyxiga, vilket även speglar av sig på maten och drycken man kan avnjuta på takterrasserna. Drinkarna håller hög klass nästan vilken takbar man än besöker och samma gäller för maten på de takbarerna som har restauranger. Vanligt i glasen här är klassiska cocktails eller öl och vin. Precis som med mycket annat i Abu Dhabi, så är priserna ganska höga även uppe på terrasserna.

HÖJD OCH UTSIKT FRÅN TAKTERRASSERNA I ABU DHABI

Trots stadens många skyskrapor så är de flesta takbarerna i Abu Dhabi på en relativt låg höjd – i jämförelse med hur höga de högsta byggnaderna här är. Utsikterna från takterrasserna kan variera, både magisk utsikt över Arabiska golfen och solnedgången till utsikt över Abu Dhabis skyline och stadens takåsar.

ÖVRIGA SEVÄRDHETER I ABU DHABI

Abu Dhabi börjar att bli ett ganska så populärt resmål för turister. Ett event som lockar väldigt mycket besökare varje år är Formula 1. En gång per år så går ett Grand Prix av stapeln här. Då flockas entusiaster, rika människor och mediafolk för att ta del av den härliga atmosfären. Ett perfekt läge att besöka någon av Abu Dhabis takbarer. Andra sevärdheter är Schejk Zayed-moskén, Hotel Emirates Palace, Abu Dhabi Falcon Hospital, Yas Waterworld Abu Dhabi, Observation Deck at 300, The Corniche, Saadiyat Public Beach, Yas Mall, Mushrif Central Park och Ferrari World Abu Dhabi om man ska tro TripAdvisors topplista.

FLYG OCH HOTELL I ABU DHABI

Med tanke på att staden är väldigt nybyggd och modern i jämförelse med manga andra städer i världen, så vimlar det här av lyxiga och fina hotell. Vill man lyxa till det ordentligt så finns det manga alternativ. Både centralt och längst med vattnet. En del av dem med häftiga takbarer. Det går många flyg till Abu Dhabi och flygplatsen ligger väldigt central, vilket gör det smidigt att både flyga hit och sedan ta sig från flygplatsen till någon av takbarerna i Abu Dhabi.