Varför välja takbarer / takterrasser istället för vanliga barer?

Här är förklaringen till varför takbarer / takterrasser är så mycket bättre än vanliga barer:

Svaret är enkelt; Utsikten, den friska luften, solen, stämningen, sorlet och lugnet man får när man kommer upp en bit är helt oslagbart. Fördelarna med en takbar vs en vanlig bar är många. Ska man hitta någon nackdel med en takbar vs en vanligt bar så må det vara att priset kan vara lite högre på en takterrass.


Takbar bättre än vanlig bar
Utsikt och frihet!

En vanlig bar – man hör ju hur tråkigt det låter. Vanlig… Visst kan det vara trevligt att besöka en vanlig bar och sitta och småsnacka lite. Men samma aktivitet fast på en takbar klingar ju 10 gånger högre. Det bästa med takbarer är att man kan sitta i lugn och ro och bara blicka ut över vyerna man har framför sig. Total harmoni.

För att inte tala om vilka magiska bilder man kan ta från takterrasser. Nu när de sociala medierna Instagram och Snapchat tagit över så har det fullkomligen exploderat med bilder från takterrasser. Det finns inte många bilder som drar så mycket likes och uppmärksamhet som en bild med mäktig utsikt. Lägg där till mat, dryck, fest, glada miner osv. så har du den perfekta sociala media-bilden.


Det enda kruxet med takbarer är att man är beroende av vädret. I de solsäkra och varma länderna är detta inget problem. Men i delar av Europa och Amerika är takbars-säsongen ungefär 6 månader lång. Om det inte regnar och är kallt så finns det faktiskt ingen anledning att besöka en vanlig bar istället för en takbar.


Här hittar ni världens bästa takbarer.


// Rooftopguiden

2016-08-10