Två av Barcelonas bästa takterrasser

Rooftop bar Majestic in Barcelona
Magisk utsikt över Barcelona.

Takterrassen på Majestic Hotel i Barcelona:

Majestics takterrass var en av de på förhand som vi såg mest fram emot att besöka under vårt besök i Barcelona och jakten på stadens bästa rooftop. Så redan första kvällen begav jag mig det för att ta en titt. När jag steg ut ur hissen möttes jag direkt av trevlig och uppmärksam personal. Jag presenterade mig och berättade vart jag kom ifrån osv. vilket gjorde personalen väldigt nyfiken och på alerten. Barpersonalen visade mig direkt till ett bord med fantastisk utsikt över Barcelona i nästan alla väderstreck.


Rooftop bar Majestic in Barcelona
Aperol Spritz.
Rooftop bar Majestic in Barcelona
Bra utsikt över havet och takåsarna.

När jag slagit mig ned kom drinklistan och lite snacks in på bordet nästan direkt och jag valde – som så många gånger förr – att ta en klassisk Aperol Spritz. En av de bästa sakerna med barer i Spanien är att drinkarna nästan alltid serveras i megastora kupor, vilket de även gjordes denna gång till min förtjusning. Aperolen smakade ljuvligt och utsikten över staden och havet var helt fantastisk. En sådan där härlig vy som man bara kan sitta och titta på utan att behöva säga något på flera minuter.


Rooftop bar Majestic in Barcelona
Drinks with a view.
Rooftop bar Majestic in Barcelona
Mäktig takterrass.

Efter ett tag så slog sig barmanagern ned vid mitt bord för att prata lite om deras takbar samt ställa en hel del frågor om oss på Rooftopguiden och hur vi hjälper både takbarerna samt besökarna. Vi hade ett långt och bra surr om det mesta som rör takterrasser. Då jag hade en takbar till på schemat denna kväll så var jag tvungen att dra vidare efter någon timme. En underbar takbars-vistelse. Förutom svepande vyer och goda drinkar så fanns det även swimmingpool och live-DJ på taket. Här kan ni läsa mer om takbaren på Majestic i Barcelona.

Grand Hotel Centrals takterrass i Barcelona.

Direkt efter Majestic begav jag mig till – den på förhand - mest lovande takterrassen i hela Barcelona, Grand Hotel Central. När jag kom dit fanns det endast en ledig plats kvar på hela takbaren. Jag blev direkt visad till en soffa längst upp i mitten av terrassen. Det som slog mig när jag kikade på drinkmenyn här var att det var väldigt humana priser – för att vara en takbar. 6 euro för en öl och ca 35 euro för en flaska cava. Jag bestämde mig för att gå på ölen.

Rooftop bar Grand Hotel Central
Sköna loungemöbler

Efter några minuter kom min efterlängtade öl in. Det tog inte många minuter innan jag hade svept i mig den. Så jag beställde en till, samtidigt som jag blickade ut över staden och havet. Fantastiska vyer. Takterrassen på Grand Hotel Central är utrustad med en sagolik infinitypool (som tyvärr bara får nyttjas av hotellets gäster) och flertalet sköna och stora soffgrupper med bord. Perfekta sittplatser för den som gillar bekvämlighet.

Rooftop bar Grand Hotel Central
Gott med bira.

Atmosfären här uppe var riktigt harmonisk och skön. I högtalarna hördes toner av loungemusik som blandades sig perfekt med sorlet från staden och vinden. Bland de bästa grejerna med takbarer är just denna känsla. Från hetsig storstadspuls upp till ett härligt lugn på bara någon minut. Grand Hotel Central är en av de bästa takbarerna i hela Barcelona – och världen. Se till att komma hit i tid, då takterrassen ofta blir full ganska direkt.

Rooftop bar Grand Hotel Central
Skön kvällssol.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-08-01