Tre fantastiska takterrasser i Ligurien!

Första takbaren i Camogli i Italien:

Två timmar med bil söderut från Milano ligger den pitoreska fiskebyn Camogli. En plats jag och min man sprang på av en slump en dag för 6 år sedan. Sen dess har det blivit ett par turer tillbaka till denna fantastiska plats. Camogli har ungefär 5 000 invånare och består egentligen bara av en strand, en strandpromenad full av charmiga restauranger och en liten hamn där du kan slå dig ner på en prestigelös bar för något svalkande och kika på fiskebåtarna som kommer in med dagens fångst.


I Camogli ligger Cenobio Dei Dogi. Detta hotell, som ligger i slutet av strandpromenaden är en av anledningarna till att vi väljer att resa tillbaka till denna kuststad. Hotellets lunchrestaurang och poolområde är otroligt härlig. Utsikten, maten, poolområdet och personalen utgör en magisk kombo. Allt som serveras är förtrollande gott. Pasta och iskall prosecco, därefter campari och färskpressad jos med isbitar som klingar som musik mot glaset. Allt detta med utsikt över medelhavet och med Camoglis skyline som badar i eftermiddagssol, gör Cenobio de Dogi till ett fantastiskt smultronställe som är värt en lång omväg om man passerar genom Ligurien.

Takterrassen i Camogli
Takterrassen på Cenobio de Dogi.
Takterrassen i Camogli
Svalkande och god dryck på terrassen.
Takterrassen i Camogli
Skön utsikt över Medelhavet.

Takbaren La Terrazza på Hotel Splendido i Portofino:

Dag två i Liguren beger vi oss till Portofino. Portofino är Italiens Saint Tropez fast i mindre skala. Jachterna ligger tätt och prisklassen är betydligt högre här än på andra platser i Italien. Anledningen till flytten från Camogli till Portofino är kvällens middag på La Terrazza. La Terazza är Hotel Splendidos välkända restaurang med utsikt över hela Portofinos bukt. Fördrinkarna är fantastiskt goda, och minst lika dyra. Här får man vad man betalar för, utsikten, servicen och underhållningen är på hög nivå, folket är vackert och kvällen är ljummen. Drinkarna blir lite extra goda då, i synnerhet när det kostar från 26 € och uppåt.

Takterrassen i Portofino
Fantastisk takterrass i Portofino.
Takterrassen i Portofino
Här njuter jag av den fantastiska GT:n.
Takterrassen i Portofino
Skönt häng på La Terrazza.

Takbaren Al Faro di Portofino Lounge bar i Portofino:

Det finns fler guldkorn i Portofino. Efter vår lunch och innan middagen på La Terrazza, bestämde vi oss för att ta en promenad ut på den halvön i grönskan längsmed hamnen. Det är en rätt ansträngande promenad ut på ön med branta stigar upp för berget. I vad som kan kännas som en evighet på snåriga vägar i tryckande värme kommer vi till slut till andra sidan ön. Denna sida är mer karg och vetter västerut mot medelhavet. Al Faro di Portofino Lounge bar är ett av de härligaste ställen jag besökt. Kanske är det den långa vandringen och hettan, men den Gin & Tonic vi fick av Antonio i baren är bland det godaste jag har druckit.


Denna bar som ligger på en klippavsats ca 30 meter över havet är väldigt liten och med plats för ca 15-20 sittande gäster. Antonio hälsar alla varmt välkomna med ett stort leende och feststämningen är på topp. Att våra drinkar dessutom ”bara” kostade 12€ styck gjorde upplevelsen ännu härligare. Det är något visst att hitta en gömd pärla som denna bar samtidigt som utsikten och sällskapet bedövar dig. En klar rekommendation till dig som besöker Portofino, Ta promenaden ut på halvön till Al Faro di Portofino – baren stänger när solen går ner.

Takterrassen i Portofino
Magiska vyer över havet.
Takterrassen i Portofino
Avslappnad och skön stämning uppe på terrassen.

Läs mer om min vardag och mina resor på min blogg.


// Jessica Lasses

2016-06-27