De 10 bästa takpoolerna i världen!

En sak som kan göra en takbar ännu bättre är en schysst swimmingpool. Takpooler som de kan kallas brukar ofta vara infinitypooler precis vid kanten av den bästa utkikspunkten på terrassen. Vi bestämde oss för att sammanställa en lista med de 10 bästa och coolaste takpoolerna runt om i världen. För mer reseinspiration, spana in de bästa resmålen 2018 här.

1. Marina Bay Sands Skypark i Singapore:

Takpoolen på det lyxiga hotellet Marina Bay Sands är känd över hela världen. Det är den högsta och största infinity-poolen som finns. Det finns ett par takpooler i Singapore, men denna slår de andra med hästlängder. Poolen är väldigt stor och med ett djup på ca 1,5 meter. Detta är ett av de mest populära ställena att ta bilder på i hela Singapore. Mer info här.

Takpool i Singapore, Marina Bay Sands
Marina Bay Sands.

2. Fasano Rooftop Pool Lounge i Rio de Janeiro:

Fasanos takpool är en av de mest kända takpoolerna i hela Sydamerika. Belägen på Fasano Hotel meden helt fantastisk utsikt över stränderna i Rio och Atlanten. Ett väldigt populärt ställe, så se till att vara ute i god tid för att få en bra plats. Mer info här.

Takpool i Rio de Janeiro, Fasano
Fasano Rooftop Pool Lounge.

3. Skye i Jakarta:

Denna magiska takpool är belägen 230 meter upp i luften. Swimmingpoolen är riktigt lyxig och med en väldigt snygg design. Här finns det sköna solmöbler som går i samma lyxiga stil. En ganska dyr takbar, men här får man den bästa utsikten i hela Jakarta. Mer info här.

Takpool i Jakarta, Skye
Skye in Jakarta.

4. Hotel des Arts Saigon i Ho Chi Minh:

Från den här takpoolen får man en fantastisk utsikt över Saigons skyline och övrig omgivning. Poolen är en klassisk infinitypool med ett djup på ca 1,2 meter. De egengjorda cocktailsen från takbaren är grymt goda att avnjuta vid poolkanten. Mer info här.

Takpool i Ho Chi Minh, Hotel des Arts Saigon
Hotel des Arts Saigon.

5. The Roof at the Four Seasons Hotel i Beirut:

Den högsta takpoolen i hela Beirut. På 113 meters höjd hittar den här skönheten. Designen på terrassen och takpoolen är väldigt modern och utrustad med palmer för att få en känsla av att man ligger på beachen. Perfekt ställe att sippa cocktails eller bara ta ett dopp i poolen på. Mer info här.

Takpool i Beirut, The Roof at the Four Seasons Hotel
The Roof at the Four Seasons Hotel.

6. Luna Bar i Kuala Lumpur:

Denna tak-poolen är en av Kuala Lumpurs bästa partyställen. Det är svårt att hitta ett bättre poolparty i hela staden än detta. Härlig utsikt, live DJ och en stor och modern swimmingpool gör detta till det perfekta partystället. Bästa dagarna att komma hit är fredagar och lördagar, då feststämningen är på topp. Mer info här.

Takpool i Kuala Lumpur, Luna Bar
Luna Bar.

7. Sofitel Dubai Downtown i Dubai:

Om du gillar lyx, är detta den perfekta takpoolen i Dubai att besöka. Swimmingpoolen är stor och här får man en fantastisk utsikt över Dubais skyline. Vad giller sittplatser finns det några riktigt schyssta solstolar att sjunka ned i. En sofistikerad takterrass med en lyxig touch. Mer info här.

Takpool i Dubai, Sofitel Downtown
Sofitel Dubai Downtown.

8. Skyline Rooftop Bar i Venice:

Party och lyx är ofta två ord som beskriver den här takpoolen i Venedig väldigt bra. Belägen på Hilton Molino Stucky Venice med förmodligen den bästa utsikten man kan få i Venedig. Se till att vara här i god tid för att få en bra plats vid poolen. Mer info här.

Takpool i Venice, Skyline Rooftop Bar
Skyline Rooftop Bar.

9. Altitude Pool Deck i Los Angeles:

Från den här takpoolen får man en magisk utsikt över Los Angeles och dess omgivning. Terrassen har en väldigt modern dekoration med stora och bekväma solmöbler. Här kan man till och med hyra sin egen cabana som är utrustad med TV och minibar. Den perfekta takpoolen i LA för de som gillar bekvämlighet. Mer info här.

Takpool i Los Angeles, Altitude Pool Deck
Altitude Pool Deck.

10. Sky Bar at Grand Hotel Central i Barcelona:

En takpool med en av de bästa utsikterna i hela Barcelona. Swimmingpoolen är en klassisk infinitypool med en riktigt skön känsla. Detta är ett populärt ställe, så kom hit i tid om ni vill ha en bra plats när takpoolen. Väl värt det. Mer info här.

Takpool i Barcelona, Sky Bar at Grand Hotel Central
Sky Bar at Grand Hotel Central.

// Hans Ebenman på The Rooftop Guide


2016-02-29