Lyxig takterrass och Rolling Stones-sviten – läs om vårat besök på fantastiska Aria Hotel i Budapest!

Två nätter på Budapest bästa hotell med en av stadens bästa takterrasser:

Dag 1: Rooftop-resan till Budapest blev en riktig spontanresa. Ca två veckor innan avfärd bokade vi våra flygbiljetter och efter en bra kontakt med Aria Hotel kunde de fixa ett rum till oss med kort varsel. Väl framme vid incheckningen visade det sig att vi hade blivit uppgraderade till den så kallade Rolling Stones-sviten. Ett fantastiskt rum med stor balkong, badkar i vardagsrummet, loungemöbler, megastor säng, 60” TV och ett grymt högtalarsystem.

High Note SKybar i Budapest
Rolling Stones-sviten.
High Note SKybar i Budapest
Skön TV och ljudanläggning på rummet.

Efter att vi checkat in begav vi oss direkt upp till takterrassen High Note Skybar på hotellet. Klockan var runt 13:00, så vi hade hunnit bli riktigt sugna på lunch och lite bira. Vi slog oss ned vid en loungeplats på terrassen och beställde in lite ungerska och italienska tapas tillsammans med ljus ungersk bärs. Ungern är ju kända för sin fina gåslever, och vi fick in varsin ganska stor skål med gåslever tillsammans med lite bröd. Allt smakade fantastiskt gott. Här satt vi i ett par timmar och njöt av den goda maten, ölen och den storslagna utsikten över Budapest takåsar och de omgivande bergen. Själva takterrassen bestod av 2 delar där den ena delen var lite mer upphöjd och med en magisk 360-graders utsikt över hela staden.

High Note SKybar i Budapest
Härlig loungeplats.
High Note SKybar i Budapest
Käk och utsikt över Basilikan.
High Note SKybar i Budapest
God ungersk öl från trakterna.
High Note SKybar i Budapest
Loungeavdelning på takterrassen.
High Note SKybar i Budapest
Rille njuter på.

Efter lunchen begav vi oss ned till lobbyn där det bjöds på ost och vin varje eftermiddag mellan 16:00 – 18:00 till underhållningen av olika musikartister. Denna dag var det pianobar som gällde. Riktigt skön stämning. Och ostarna och vinet smakade ljuvligt från de stora loungemöblerna.

Dag 2: Vi ställde våra alarm på 08:00 (trots sen hemgång kvällen innan) för att kunna komma upp i god tid så vi hann med både spa och frukost innan kl. 11. Vid 08:30 befann vi oss på den lyxiga SPA-avdelningen. Här fanns det mesta i bekvämlighetsväg. Eller vad sägs om swimmingpool, bubbelpool, ångbastu, bastu, gym, spinning-cyklar, stora loungemöbler och sängar samt möjlighet till diverse olika spabehandlingar. Vi bestämde oss för ett snabbt gympass följt av lite simning och bubbelpools-badande. Efter bubbelbadet somnade vi båda i varsin loungemöbel i ca 30 min innan vi avslutade med en ångbastu. Nu var man redo för en heldag bland takbarer och god mat i Budapest.

High Note SKybar i Budapest
Relaxen.

Efter lite häng på stan så mötte vi upp Médea Kui som vi hade bokat möte med vid kl 16:00 i lobbyn. Médea är ansvarig för all kommunikation på Aria Hotel i Budapest. Här satt vi och drack vin och åt ostar samtidigt som Médea berättade om hotellet och vad som är så speciellt med just Aria Hotel. Aria Hotel har bl.a. blivit utsett till Budapests bästa hotell och vi förstår varför. Ett unikt och skönt genomgående koncept som nog faller de flesta i smaken. Varje rum här är väldigt lyxigt och är också tilldelat en musikartist eller grupp. Vårt rum hade Rolling Stones och rummet bredvid oss Jimi Hendrix. Hotellet bestod av 4 flyglar, där varje flygel är uppdelat i en viss musikstil. Förutom det lyxiga spaet, takterrassen och lobbyn så finns det även ett riktigt häftigt bibliotek samt en lobbybar med super-cool inredning. Man förstår varför mängder av kändisar och artister väljer att bo här.

High Note SKybar i Budapest
Bra möte med Médea Kui.

Vår sista kväll i Budapest avslutades på High Note Skybar där vi testade några av takbarens special-cocktails. Kvällstid var det väldigt mycket folk här, vilket skapade en riktigt skön stämning. För att vara säker att få plats så är det rekommenderat att boka ett bord i förväg.

High Note SKybar i Budapest
Skön solnedgång.

Aria Hotell tillhör Library Hotel Collection som även har 4st hotell i New York, 1 i Prag och ett i Toronto. Där vissa av hotellen även de har riktigt bra takbar. Médea var en fantastiskt trevlig tjej som tog väl hand om oss under hela vistelsen. Vi kunde inte vara nöjdare med mottagandet och all info vi fick om hotellet och takbaren. Om ni någon gång ska åka till Budapest, så är det ett måste att bo på Aria Hotel. En grym helhetsupplevelse. Här kan du läsa mer om takterrasser i Budapest och om High Note Skybar.

// Hans och Rikard, Rooftopguiden

2016-08-31