Takbarer på Gansevoort i New York!

Innan vår resa till New York hade vi haft kontakt med Gansevoort flera gånger då deras takbarer tillhör de allra bästa i New York. Både Rebecca och Sara från Gansevoort hade försäkrat oss om att få bra bord på deras respektive terrasser. Gansevoort Park och Gansevoort Meatpacking är två hippa rooftops med lyxig inredning och härliga utsikter. Både med perfekt läge på Manhattan.

Gansevoort Meatpacking
Skönt häng på Gansevoort Meatpacking.

Takbaren Gansevoort Meatpacking i New York:

En takbar jag besökte för ca 6 år sedan. Då var det deras nattklubb som gällde. Den här gången tänkte vi prova terrassen dagtid med lite skönt häng i solen. Meatpacking är ett område i New York med väldigt många hippa nattklubbar, barer och restauranger. Vädret var strålande och efter en mexikansk lunch på Dos Caminos i närheten drog vi till takbaren runt 16-tiden, precis vid öppning. Vi hittade direkt en skön loungesoffa där solen gassade på medans vi njöt av de magiska panoramavyerna och varsitt glas rosé.

Gansevoort Meatpacking
Jag och Ida i en av de sköna loungesofforna.

Två fantastiska timmar som hade det mesta man kan önska sig av en takbarsupplevelse. Gansevoort Meatpacking består av två takterrasser. Den ena ligger precis när man kommer in mitt emot baren, med utsikt över Hudson River och New Jersey. Här finns också en takpool, som tyvärr endast är tillgänglig för hotellets gäster. Går man in i själva nattklubbslokalen finns det en dörr det står ”Secret garden” på. Där ligger den andra terrassen.


Gansevoort Meatpacking
Utsikt mot New Jersey och Hudson River.
Gansevoort Meatpacking
Rooftop-poolen.

En superskön takbar i klassisk loungestil. Perfekt för oss. Soffor, loungestolar, parasoll och sol-läge hela eftermiddagen. Detta kan jag starkt rekommendera till alla som gillar utsikt, harmoni och god dryck.


Gansevoort Meatpacking
Riktigt jävla sköna soffor :).
Gansevoort Meatpacking
Utsikt över Downtown och Freedom Tower.

Takbaren Gansevoort Park i New York:

Här hade vi aldrig varit tidigare, men hört mycket gott om den. Själva takterrassen är som en gigantisk hörn-balkong med utsikt över 5th Avenue och alla närliggande skyskrapor. Även här låg solen på och värmde skönt.

Gansevoort Meatpacking
Skåååål!

Vi beställde in varsin kaffe och varsitt glas Prosecco och fick genast bra kontakt med bordsgrannarna som uppmärksammade av vi kom från Sverige. De verkade vara två rutinerade bar- och nattklubbsbesökare som hade bra koll på ställen – både i New York och London – då den ena av grabbarna var född i London. Perfekt, då nästa takbarsresa är just till London.

Gansevoort Meatpacking
Prosecco och espresso, mumma!.
Gansevoort Meatpacking
Ida var nöjd med sin plats.

Tyvärr hade inte takpoolen öppnat upp för säsongen här, annars hade vi blivit lovade att få provbada och hänga där efter drinkarna. Det får bli till nästa gång. Hur som helst så var Gansevoort Park en trevlig upplevelse med bra dryck, skön stämning och härliga vyer mitt i smeten bland några av Manhattans högsta skyskrapor.


För mer info om takbarer i New York, spana in de bästa rooftop-barerna här.


// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-05-02