Säsongspremiär för Summer@Winery Rooftop Terrace

”Wine, food, pool, music”. Så beskriver The Winery Hotel själva sommaren uppe på deras terrass. Rooftopguiden var på säsongspremiären för 2018 och kan bara instämma i de orden, kanske med tilläggen "skön stämningen" och "riktigt bra utsikt".

The Winery Hotel Rooftop Terrace
Winery Rooftop Terrace

The Winery Hotel öppnade 2016, så det är nu tredje sommaren som man kan njuta av en takbar i Solna. Nytt för i år är dels en utökad matmeny av italiensk street food och det nya konceptet Winery Soul Sessions, som innebär att speciellt utvalda DJ’s kryddar stämningen varje fredag. Precis som förra året kan man hyra dagrum på hotellet om man vill njuta av takpoolen på terrassen under en dag.

The Winery Hotel Rooftop Terrace
Terrass och pool

Säsongspremiären var fredagen den 18 maj och vädret helt perfekt för takhäng! Första timmen var för speciellt inbjudna och det bjöds på hotellets egna Black Bottle Rosé tillsammans med olika typer av italienska snittar. Fint presenterade, och framförallt fint serverade av personalen som är väldigt service-minded och glada.

The Winery Hotel Rooftop Terrace
Black Bottle Rosé och snittar
The Winery Hotel Rooftop Terrace

Vid klockan 17, när premiären officiellt var igång, så var terrassen relativt full och stämningen på topp. En riktigt skön mix av större grupper på en AW, par på dejt och hotellgäster som tog ett dopp i poolen. Också stor spridning på åldrar, allt från 25 till 60, som sammanteget skapar en stilfull och samtidigt väldigt avslappand stämning.

Många beställde in en av de två pizzorna som finns på menyn, och eftersom de tillagas uppe på terrassen så spreds det en riktigt härlig doft av nybakad italiensk pizza. Den som inte var hungrig sen innan blev det högst troligen nu.

The Winery Hotel Rooftop Terrace
The Winery Hotel Rooftop Terrace
The Winery Hotel Rooftop Terrace
The Winery Hotel Rooftop Terrace
The Winery Hotel Rooftop Terrace
Köket

Den här kvällen var det DJ Marion och Sven på sax som stod för musiken, och de bjöf på en riktigt bra mix som passade miljön och stämningen perfekt.

The Winery Hotel Rooftop Terrace
DJ Marion och Sven på sax

Det naturliga valet av dryck känns ju som vin här, med tanke på att hotellet gör sitt alldeles eget. Så det rekommenderas såklart starkt att prova. Men vi bröt även av med lite öl, det finns Birra Moretti på fat och ett gäng lite mer ovanliga på flaska. Provade bland annat en NKB Ipa, funkade perfekt.

The Winery Hotel Rooftop Terrace
Öl
The Winery Hotel Rooftop Terrace
Vin
The Winery Hotel Rooftop Terrace
...eller något annat

I stort gick kvällen ut på att göra det man gör allra bäst på Winery Terrace, helt enkelt umgås och njuter. I solen, i poolen, med god mat och dryck i en avslappnad miljö. Winery Hotels takterrass tävlar absolut med de allra bästa (nya och klassiker) som finns inne i city. Visst, Solnas skyline är inte Stockholms skyline, men det är ett perfekt alternativ om man vill ha en lite lugnare kväll jämfört med toppställena inne i stan, som ofta är ganska fullpackade.

Vi kommer absolut komma tillbaka för fler Summer Sessions, och förhoppningsvis också en heldag så man kan utnyttja den fantastiska takpoolen

Winery Terrace

Schema Winery Soul Sessions 2018:

18/5 – Invigningsparty med DJ Marion och Sven på sax, från 17.00.
25/5 – DJ Hubbe8ball, Viktor Renberg, från 17.00.
1/6 – DJ Masaya, Axel Fagerberg, från 17.00.
8/6 – DJ Johan Netz, Viktor Renberg, från 17.00.
15/6 – DJ Marion och Sven på sax, från 17.00.
29/6 – DJ Hubbe8ball, Viktor Renberg, från 17.00.
1/8 – Pride, från 15.00.
2/8 – Pride, DJ Choco Canel, från 15.00.
3/8 – Pride, DJ Choco Canel, Admira Thunderpussy, från 15.00.
10/8 – DJ Hubbe8ball, Viktor Renberg, från 17.00.
17/8 – DJ Marion Axel, Fagerberg, från 17.00.
24/8 – DJ Masaya, Viktor Renberg, från 17.00.
31/8 – DJ Johan Netz och Sven på sax, från 17.00.

// Rikard Fredricson, The Rooftop Guide

2018-05-21