Rooftop-yoga med Stockholms bästa utsikt från Stockholm Under Stjärnorna

24 grader, solsken, bra yoga, fräsch mat/juice och en fantastisk start på dagen:

Rooftop-yoga SUS

Rooftop-yoga är en het trend i många storstäder runt om i världen. Och vi är superglada att det äntligen kommit till Sverige och Stockholm. S.U.S är först ut och det är vi också glada för. Här får man nämligen en av de häftigaste utsikterna i staden samt en soluppgång över både vattnet och de omgivande takåsarna.

Angelica Rosenstam är instruktören som håller i allt. En väldigt härlig tjej som gav ett trevligt, glatt, harmoniskt och kunnigt intryck redan vid första mötet. Vi blev väl mottagna redan nere vid lobbyn och visade upp till terrassen på den 14e våningen. Här låg yoga-mattorna framme redan och det var bara att köra igång direkt. Alltid bra när det är ordning och reda med bra förberedelser.

Rooftop-yoga SUS
Rooftop-yoga SUS

Vi hade valt ett pass som heter Organic Flow. Ett passa på 60 minuter som anses vara ett ”medel”-tufft pass. För mig som nybörjare var detta perfekt. Mycket fokus på andning och att stå länge i olika positioner.

Utsikten här uppe är helt magisk. Panoramautsikt över Djurgården, Gröna Lund och de centrala delarna av Stockholm. Och det bästa av allt – soluppgången mitt framför ögonen på en. Själva yoga-området har ett justerbart tak över sig, så att man hela tiden är i skuggan. Det var väldigt skönt. Efter passet bjöds det på grym juice och enklare veganska mackor. Både fräscht, nyttigt och gott. Perfekt avslutning på ett skönt träningspass.

Rooftop-yoga SUS
Rooftop-yoga SUS

Angelica var en grym yoga-lärare. Tydliga och bra direktiv så att alla kunde hänga med. Här kan ni hitta lite mer info om Angelica och om rooftop-yogan på S.U.S. Här finns även ett schema över säsongen olika passa och tider och länk för att boka in sig på ett eller flera pass. Det finns även tillgång till fräscha och moderna omklädningsrum för de som vill byta om och duscha på plats.

SUS Rooftop Yoga

Vi kan rekommendera detta till alla som gillar och yoga och även för de som bara vill få en grym start på dagen och träning på köpet. Upplägget är klockrent, läraren felfri och vyerna helt fantastiska.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2018-07-16