Smygpremiär och officiell premiär av Tak Stockholm

Så var tiden kommen, det var äntligen dags för premiär av vad som på förhand ser ut att bli Skandinaviens häftigaste takbar. Tak Stockholm ligger på den 14e våningen mellan Nordic Choice två hotell At Six och Hobo. Vi hade blivit inbjudna av Olivia för att delta både på smygpremiären och den officiella öppningsdagen.

Tak Stockholm
Kvällsvy över Stockholm

Väl framme välkomnades vi av personal i hissen som visade oss upp till den 14e våningen. Och vilka vyer som mötte oss upp på terrassen. Fantastisk 360-graders utsikt över hela Stockholm. Trots att terrassen inte är helt färdig än, så fick man en liten försmak om hur mäktigt detta kommer bli. Takterrassen beräknas vara klar i maj, så invigningen gällde skybaren och dess restaurang.

Här hämtas inspiration från både Norden och Japan. Och det märks både på drinkar, mat och inredning. De små kanapéerna var ljuvliga. Löjrommen och den asiatiska råbiffen var riktigt fina. Så goda att vi åt 5st miniråbiffar var . Om maten var god så var drinkarna av samma nivå. Tyvärr glömde vi fråga vad drinken innehöll, men den var ruggigt fin. Samma gäller sakén som vi också provsmakade.

Tak Stockholm
Kockarna förbereder de goda tilltuggen
Tak Stockholm
Tak Stockholm

Mat och dryck i all ära, men viktigast för oss rooftop-entusiaster är ändå utsikten och atmosfären. Och där fanns det verkligen ingenting att klaga på. Utsikten har vi redan nämnt. Jag har svår att se att det finns mycket bättre utsikter att njuta av i vår huvudstad. Stämningen föll oss också i smaken. Här spelade en live DJ och lite senare uppträdde det välkända bandet Blacknuss. Det vi gillade speciellt var att det finns platser både för lite lugnare feeling i sköna loungesoffor, skönt barhäng vid den långa bardisken samt lite mer party framme vid scenen och DJ-båset. Med andra ord så finns det något för alla här. Smygpremiären blev en succé och det bådar gott inför framtida event som lär gå av stapeln här.

Tak Stockholm
Supergod drink

Dörrarna till Tak Stockholm slog upp den 23 mars och vi var självklart på plats även då för att spana in potentialen av terrassen ännu mer. Vi kom hit redan vid 17:00 för att få uppleva allt även i dagsljus. I strålande solsken så fick man en magisk utblick över Stockholm och dess vackra vyer. Folk stod och njöt, sippandes på öl och drinkar – trots att terrassen inte är färdig än. För de som väntar på takterrassen, så beräknas den vara klar i maj. Något vi verkligen ser fram emot!

Tak Stockholm
Underbar utsikt över Södermalm och Kungsholmen
Tak Stockholm
Tak Stockholm
Utsikt åt andra hållet över Djurgården

Tak Stockholm är verkligen ett härligt tillskott på den svenska rooftop-scenen och detta känns som en given succé, redan på förhand.

Här kan ni läsa mer om Tak Stockholm där det finns både öppettider, bilder,och övrig info man bör veta om. Och här är de bästa takbarerna i Stockholm.

// Hans och Rikard, Rooftopguiden.

2017-03-23