Ohla Barcelona – en av de mest harmoniska rooftop-barerna i Barcelona

Rooftop bar Ohla Barcelona
Panoramavy över takterrassen.

Takterrassen på lyxhotellet Ohla Barcelona:

Ohla Boutique Hotels har två 5-stjärniga lyxhotell i hjärtat av Barcelona. Ohla Barcelona och Ohla Eixample. Efter en lång och bra konversation med Blanca Garcia som jobbar på Kommunikationsavdelningen på Ohla Boutique Hotels, så hade vi bestämt ett lunchmöte uppe på takterrassen på Ohla Barcelona vid 12:30.

Rooftop bar Ohla Barcelona
Selfie med utsikt.

Uppe på terrassen möttes jag av Blanca och en riktigt skön bartender. Vi pratade lite snabbt om deras rooftop samt om Rooftopguiden och takbarer i Barcelona innan jag blev visad till min cabana i hörnet av terrassen. Då det blivit en hel del drinkar denna resa, så nöjde jag mig med en färskpressad apelsinjuice.


Jag slog mig ned i soffan och blickade ut över staden i samma ögonblick som jag fick min juice. Värmen var påtaglig och de flesta gästerna här upp svalkade sig i infinitypoolen eller satt i skuggan och njöt av vyerna. Jag drog i mig min juice i ett svep och beställde in två till. Värmen gjorde mig ruggigt törstig samtidigt som juicen var riktigt god.

Rooftop bar Ohla Barcelona
Skön cabana med utsikt åt alla håll.
Rooftop bar Ohla Barcelona
Riktigt bra apelsinjuice.
Rooftop bar Ohla Barcelona
Cabana.

Här satt jag och njöt av omgivningen och den goda drycken. Tyvärr hade jag glömt mina badshorts vilket visade sig vara en stor tabbe. Mina vänner valde att stanna kvar på beachen för att kunna svalka sig i havet. Efter ca 45 min på terrassen med en hel del fotande och juice-drickande så var jag tvungen att bege mig mot stranden för att kyla av mig.


Ohla Barcelona var en fantastisk takbar med det mesta man kan önska sig. Lyxig swimmingpool, bra bar, storslagen utsikt, trevlig personal samt många och sköna sittplatser. Kan verkligen rekommendera folk som gillar lite lugnare och skönare stämning att ta sig hit. Terrassen är öppen för allmänheten medan poolen endast får utnyttjas av hotellets gäster.

Rooftop bar Ohla Barcelona
Infinitypoolen.
Rooftop bar Ohla Barcelona
Sköna solstolar.
Rooftop bar Ohla Barcelona
Gott om sittplatser på terrassen.

Dessvärre han vi inte besöka Ohla Eixample under vår vistelse här. Eixample är ett nyöppnat hotell med en liknande takbar som Ohla Barcelona. Här kan ni se lite bilder på hur den ser ut.

Rooftop bar Ohla Eixample
Infinitypoolen på Ohla Eixample.
Rooftop bar Ohla Eixample
Sköna solstolar på Ohla Eixample.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-07-25
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg