Nyårsfest på en takbar i Melbourne!

Hej allihopa! Mitt namn är Hans Ebenman och jag är an av grundarna till Rooftopguiden. Just nu är vi i Melbourne – Sydney – Singapore på en takbars-resa. Det första blogginlägget kommer handla om Melbourne och nyårsfesten vi hade där.

Klassisk rooftopselfie på Transit Rooftop Bar.
Klassisk rooftopselfie på Transit Rooftop Bar.

Transit Rooftop Bar:

Vi blev inbjudna av Floriane och Dave från transit Rooftop Bar för att medverka på deras nyårsfest i Melbourne. Partyt inkluderade inträde, dryck och mat under hela kvällen i en fantastisk partyatmosfär. Vi började med en delikat Espresso Martini upp på terrassen innan själva partyt drog igång.

God Espresso Martini.
God Espresso Martini.
Perfekt rooftopvy över Melbournes skyskrapor.
Perfekt rooftopvy över Melbournes skyskrapor.

Runt 23:30 korkade vi upp några flaskor Champagne för att göra oss redo inför tolvslaget och de mäktiga fyrverkerierna. Här drack vi riktigt fina cocktails,viner och skumpa. Vad gäller maten så serverades det väldigt goda kanapéer som tilltugg.

Lite Champagne innan nedräkningen…
Lite Champagne innan nedräkningen…

Melbourne är en av de första storstäderna i världen som firar nyår först. Och detta har lett till att det alltid är massa supercoola fyrverkerier och liknande. Detta året hade staden lagt ner mer än 10 miljoner australiensiska dollar på bara fyrverkerierna. Så ni kan förstå om förväntningarna var väldigt höga bland alla som samlat sig för att se på spektaklet. Från Transit Rooftop Bar får man en av Melbournes bästa utsikter och detta är även den bästa platsen för att se fyrverkerierna bland de omgivande skyskraporna.

Mer bubblor innan nedräkningen.
Mer bubblor innan nedräkningen.
Vyn över fyrverkerierna mot syd.
Vyn över fyrverkerierna från syd.
Vyn över fyrverkerierna mot norr.
Vyn över fyrverkerierna mot norr.

Vi hade en helt magisk kväll på Transit Rooftop Bar. Servicen, partystämningen, utsikten och drinkarna höll toppklass under hela kvällen. Vill man ha ett komplett upplägg för nyårsafton är detta en perfekt takbar i Melbourne att komma till.


För mer info om takbarer i Melbourne, spana in våra kommande blogginlägg samt besök Melbourne här.


Gott Nytt År! / Hans Ebenman

2016-01-04