Middag på rooftop-restaurangen Sky on 57 på Marina Bay Sands i Singapore!

Personalen på Marina Bay Sands bjud upp oss till sin lyxiga rooftop-restaurang, Sky on 57, runt klockan 19:00. Restaurangen hade en helt fantastisk 360-graders utsikt över hela Singapore. Inredningen var väldigt modern och lyxig, men samtidigt mysig och harmonisk. Här fick vi även chansen att träffa den kända stjärnkocken Justin Quek, hans personal och managern För hela Sky on 57, Elise Raffray.

Dumplings with a view at Sky on 57
Dumplings med en bra utsikt.

Mötet med stjärnkocken Justin Quek:

Stjärnkocken Justin Quek mixar franska och asiatiska smaker på ett helt underbart sätt. Här åt vi några av de godaste rätterna vi någonsin smakat. Innan maten så bjöd han in oss i köket där han ville bjuda oss på några av hans specialiteter, och även introducera oss för sin personal. Justin var en väldigt ödmjuk och rolig kille. En mäktig upplevelse för oss, och det var väldigt roligt att se reaktionerna från kökspersonalen när vi provsmakade deras delikatesser. Dumplingen var som en explosion av smaker i min mun. Jag hoppade satt de såg att vi älskade maten :).

The master chef på Sky on 57 Justin Quek
The master chef på Sky on 57 Justin Quek
Delikat ostron på Sky on 57
Delikat ostron på Sky on 57
Justin Queks special dumpling at Sky on 57.
Justin Queks speciala dumpling. Den bästa dumpling jag någonsin ätit.
Gott grodlår på Sky on 57
Gott grodlår på Sky on 57.
Öl-snacks på Sky on 57
Bland det bästa öl-snacks jag provat.

Middagen på Sky on 57:

Efter mötet med Justin, så bestämde han sig för att göra en specialkomponerad 9-rättersmiddag med nio olika glas vin. The skrev till och med ut menyn till oss som ett minne. Jag kan ärligt talat säga att några av rätterna vi smakade är bland den bästa maten vi någonsin ätit. Speciellt deras dumplings (rätt 2) och Wagyu Tri Tip (rätt 7). Allt var perfektion i minsta detalj och presentationen likaså. Detta var en middag vi aldrig kommer att glömma!

Specialkomponerad 9-rättersmeny på Sky on 57
Specialkomponerad 9-rättersmeny på Sky on 57
Alla rätter på Sky on 57
Alla rätter i rätt ordning, från början till slut.
Alla viner vi hade till varje rätt på Sky on 57
Alla viner vi hade till varje rätt, från början till slut.
Australian M4 Wagyu Tri Tip på Sky on 57.
En av mina favoriträtter. Australian M4 Wagyu Tri Tip.
Magisk dumpling med foie gras på Sky on 57
Magisk dumpling med foie gras. En dröm för smaklökarna.

Om maten var en oförglömlig upplevelse, så höll servicen minst lika bra nivå. Tre ord som passar bra är elegant, fantastiskt och uppmärksamt. Allt vi bad om fixade de. Det kallar jag för service! Managern Elise Raffray stannade till och med till vid vårt bord flertalet gånger för att se så att allt var till vår belåtenhet och även småprata lite om Rooftopguiden och våra intryck av Singapore. Mycket trevligt!

Teamet på Sky on 57
Personalen som serverade oss under hela middagen.

Sammanfattningsvis var detta en minnesvärd middag med genomgående toppkvalitet på allting. För mer information om Sky on 57, kolla här. Nästa bloginlägg kommer handla om vårt möte med managern på takbaren FLIGHT at Sky on 57, Michael O’Shea och drinkarna, samtalen och den magiska utsikten vi hade. Håll utkik!

// The Rooftop Guide

2016-01-16