Lyxlunch på takbaren La Terrasse Cuisine & Lounge på Sofitel Villa Borghese!

Redan innan vår resa till Rom hade vi bokat in lunch och ett möte med gänget på restaurangen. Takbaren är belägen nära spanska trappan med utsikt över hela Rom och med solen rakt mot terrassen. Kl 14:00 blev vi mottagna nere i lobbyn av Simone.

La Terrasse Cuisine & Lounge på Sofitel Villa Borghese
La Terrasse Cuisine & Lounge på Sofitel Villa Borghese.
Simone som tog hand om oss under middagen
Grande Simone!

Lunchen på takbaren i sin helhet:

De hade reserverat ett av de bästa borden (utsiktsmässigt) åt oss. Vi började med varsitt glas Prosecco samtidigt som vi njöt av vyerna framför oss. Hela ala Carte-menyn fanns tillgänglig även på lunchen, men vi bestämde oss för att köra på ett ”lunchpaket” som innehåll för- och varmrätt. Här fick man välja fritt bland olika sorters Bruschetta som förrätt och mellan alla pastor som huvudrätt. Tillslut blev det två olika Bruschetta, Buccatini Amatriciana (Romerska specialitet) och en ärt/svamp-risotto. Detta sköljde vi ner med en bättre flarra rött från trakten.

Prosecco och tilltugg innan maten
Prosecco och tilltugg innan maten.
Bruschetta med mozzarella
Bruschetta med mozzarella.
Klassisk Bruschetta
Klassisk Bruschetta. Mumma!
Risotto
Riktigt fin risotto.
Buccatini Amatriciana
Buccatini Amatriciana. Jäkligt god Romersk specialitet.

Maten och vinet höll lika hög klass som utsikten från terrassen. Allt var väldigt gott. Simone stannade till hos oss flera gånger och berättade om Rom, maten och alla kända monument och byggnader man kunde se från takbaren. Vi pratade även en hel del om Rooftopguiden och jobbet vi gör.


Trots våra mätta magar lyckades han övertala oss att testa en Romersk specialdessert – som jag tyvärr har glömt namnet på. Bab bab eller nått sådant om jag inte minns fel. Det var i alla fall en kaka dränkt i likör med färska bär och sorbet.

Efterrätten
Efterrätten som vi glömde namnet på.
Personalen som serverade oss.
Hela styrkan som gjorde lunchen till en härlig upplevelse.

En dubbel espresso senare så var vi totalt proppmätta. En fantastisk lunch med i stort sätt alla inslag man kan tänka sig vad gäller en grym lunch i solen. Servicen var outstanding från gänget som serverade oss med Simone i spetsen. Kan rekommendera detta till alla som ska till Rom och som gillar mat, utsikt och kvalitet. För mer info, spana in deras hemsida här. Nästa bloginlägg kommer handla om takbarerna vi besökte i Florens samma helg. Håll tillgoda :).

// Hans Ebenman på The Rooftop Guide

2016-03-30
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg