Lunch hos Paolo Roberto på Pane Frescos rooftop i Stockholm!

Lunchen på Pane Frescos takterrass i centrala Stockholm:

Äntligen har takbarssäsongen dragit igång på allvar i Sverige igen. Några har redan öppnat och några har premiär nu senare i maj. En av de takterrasserna som redan öppnat är Pane Fresco som ligger på taket av Åhléns i Stockholm City. Pane Fresco är en genuin Italiensk restaurang som drivs av den svenska profilen och entreprenören Paolo Roberto. Restaurangen har knappt funnits ett år, men har redan etablerat sig som en av stadens bästa Italienare – och vi förstår varför.

Pane Frescos rooftop bar
Rille nöjd med utsikten och maten.

Efter att ha surrat lite med Paolo på Instagram så bjöd han in oss till lunch på terrassen. Det bästa hörnbordet var reserverat, solen sken och det var 25 grader i luften. Upplagt för en riktigt skön lunch. Rille tog en dagens (pasta pomodoro) och jag tog en Pizza Diavola. Maten smakade lika bra som den såg ut. Riktigt jävla bra! Genuina smaker från Italien. Min pizza var fantastisk. En av de bättre jag käkat i Sverige faktiskt.

Pane Frescos rooftop bar
Pizza med utsikt
Pane Frescos rooftop bar
Ljuvlig pizza diavola!
Pane Frescos rooftop bar
Pasta Pomodoro

Till efterrätt ville Paolo bjuda på en Napolitansk specialitet, ”caffe fugado” – som betyder drunknar i kaffet. Precis som det låter så var det en glasskula i en kopp nybryggt kaffe. En nyhet för både mig och Rille. Faktiskt väldigt gott.

Pane Frescos rooftop bar
Espresso
Pane Frescos rooftop bar
Mumma!
Pane Frescos rooftop bar
Caffe Fugado.

Från takterrassen får man en härlig utsikt över Stockholms centrala delar, med Sergels torg som huvudattraktion. Vi kunde även se över till en annan av Stockholms takbarer på Kulturhuset. Efter måltiden kom Paolo och hans brorsa Ian ut och surrade med oss i 15-20 minuter. Vi pratade om allt från takbarer, boxning, Neapel, italiensk mat och fotboll. Det var väldigt intressant att höra om deras historier från Neapel och detaljerna till hur man gör en äkta napolitansk pizza.

Pane Frescos rooftop bar
Jag, Rikard, Ian och Paolo.
Pane Frescos rooftop bar
Gruppbild.
Pane Frescos rooftop bar
Här surras det fotboll, pizza och kommentatorer.

Avslutningsvis visade Paolo oss runt lite i restaurangen och vi fick se när Pane Frescos napolitanska pizzabagare gjorde en pizza. Mycket smådetaljer att lägga på minnet där. Allt som allt en fantastisk lunch i alla avseenden. Vi lär komma tillbaka inom kort.


// Hans Ebenman och Rikard Fredricson, Rooftopguiden

2016-05-18