Invigning av The Winery Hotels rooftop bar!

Vin, canapéer, sol och en grym takterrass på The Winery Hotel i Stockholm:

The Winery Hotel är ett nytt hotell i stadsdelen Solna med stort fokus på bra viner och Italien. Vi på Rooftopguiden har haft en väldigt bra kontakt med dem hela våren och särskilt med Moa Söder som varit väldigt trevlig och hjälpsam. Det var även Moa som bjöd in oss till en två timmars förhandsvisning av invigningen för deras takterrass.

The Winery Hotel
Stor och stilfull terrass.

Väl framme möttes vi av en stor och härlig terrass med en i stort sett 360-graders utsikt över hela Solna och Frösunda. Takbaren är även utrustad med en uppvärmd swimmingpool (som till en början endast är tillgänglig för hotellets gäster), sköna solstolar och en stor mängd övriga sittplatser.

The Winery Hotel
Riktigt nice swimmingpool.
The Winery Hotel
Swimmingpoolen från andra hållet.

Eftersom jag körde så provade vi stora delar av deras alkoholfria sortiment. Både rosé, vitt vin och öl. Vinet var ganska sött, men ändå väldigt gott om jag ska jämföra med tidigare alkoholfria viner som jag smakat. Till drycken serverades det delikata snittar och italienska delikatesser i form av 36 månader lagrad Parmigiano Reggiano och en magisk Prosciutto.

The Winery Hotel
1, 2, 3 Fanta och Rosé.
The Winery Hotel
Goda snittar.
The Winery Hotel
Nice bar.

Jag och Rille hittade snabbt våra favoritplatser i två riktigt sköna solstolar där vi slog oss ned med vinet och tilltugget. Solen värmde skönt och hade det inte varit för alla gäster och Dj:ns sköna toner så att vi nog slumrat till för en stund. Total harmoni!

The Winery Hotel
Perfekta platserna.
The Winery Hotel
Rille njuter.
The Winery Hotel
Utsikt åt norr.

Efter all dryck och mat tog vi en pratstund med Moa som jobbar här. Hon berättade lite om deras koncept och vi berättade en del om Rooftopguiden och vad som kommer hända i år osv. The Winery Hotel blir definitivt en kraft att räkna bland takbarer i Stockholm. Stor terrass, bra swimmingpool, en nästan 360-graders utsikt, bra utbud av vin och en härlig personal. Det mesta man kan önska sig av en bra rooftop.

The Winery Hotel
Har det gött i solen.
The Winery Hotel
Mmm, vin!.

Vi kommer absolut att komma hit fler gånger. Särskilt de soliga dagarna. Ett perfekt ställe att komma och dricka vin på om man ska på konsert eller fotbollsmatch på Friends Arena, då takterrassen endast ligger några hundra meter från arenan. Här kan ni läsa mer om The Winery Hotel.


// Hans Ebenman och Rikard Fredricson, Rooftopguiden

2016-06-09
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg