Gästbloggare på High Note Skybar i Budapest!

Nästa gästbloggare på sidan är Daniel Skarke från Sverige, som besökte Aria Hotels takbar High Note Skybar med en av sina vänner. Här käkade de 3-rätters lunch och njöt av den fantastiska utsikten. Läs mer om deras dag nedan.

High Note Skybar
Bra häng på High Note Skybar.

Lunchen och kvällsdrinkar på High Note Skybar på Aria Hotel i Budapest

Efter en tid av spanande på jakten efter ett skönt ställe att äta och dricka på i Budapest, bestämde vi oss att testa på High Note Skybar. Baren ligger högst upp i Aria hotell som anses vara ett utav Budapest mest lyxiga ställe att bo på. Det är något man märker av i hotell foajén på väg till hissen som tar en upp till sjunde våningen. Direkt när man kliver ur hissen och ut på själva uteservering möts man av en otrolig utsikt över precis hela stan. Baren är den enda i hela Budapest som har en 360 graders utsikt vilket gör den unik.

High Note Skybar
Skön terrass.
High Note Skybar
Mäktiga kyrktorn i bakgrunden

Vi kom dit rejält hungriga och törstiga, och utbudet av mat och dryck var i det stora hela mycket bra. Priserna är aningen högre än på de andra ställena vi besökt under resan, men fortfarande väldigt prisvärt sett till vart man faktiskt slagit sig ned. Vi åt en trerätters lunch, drack två flaskor rosévin och några drinkar för ca 500 kr var vilket känns överkomligt. Cheesecaken var fantastisk! Servicen var bra men inget extraordinärt, man fick vänta ganska lång tid på maten sett till hur lite folk det var där men det är inget som drar ned på betyget då vi hade gott om tid att njuta av utsikten och ta bilder. Vi var där på en tisdag och då var vi i princip helt ensamma till en början, men under helgerna och sommaren är det nog högre tryck.


Baren har två platåliknande avsatser med soffgrupper som ligger högre upp än de övriga platserna, vill man ha en plats där bör man vara ute i god tid. Man sitter då precis mitt emot och i höjd med den mäktiga Sankt Stefan Basilikan, och de är inte helt ovanligt att man får vinka till någon utav de turisterna som tagit sig högst upp i byggnaden. Vi lyckades få en plats där efter lunchen och satt där de avslutade timmarna.


High Note Skybar
Bra käk.
High Note Skybar
Utsikt från soffgruppen
High Note Skybar

Vi kom tillbaka till High Note Skybar under kvällen och då var upplevelsen nästan bättre. Att se hela staden upplyst uppifrån var en mäktig känsla. Detta är helt klart ett ställe vi rekommenderar och jag kommer definitivt besöka det igen under maj månad då jag är tillbaka i staden.

High Note Skybar
"Cigarr with a view"
High Note Skybar
Utsikt över Budapests skyline.

Ni kan följa mig på Instagram här.

// Daniel Skarke

2016-04-27