Fantastisk utsikt från rummen på East Hotel Hong Kong och takbaren Sugar

4 nätter på lyxiga East Hotel Hong Kong innebar rum med grym utsikt och närhet till takbaren Sugar med ännu grymmare utsikt!

Hotellet:

Innan vi åkte kollade vi efter bra hotell med tillhörande takbar (såklart!). Finns en del av den sorten att välja på i Hong Kong, men efter att ha jämfört kvalité och pris så föll valet på East Hotel. Hotellet ligger i området Tai Koo en liten bit utanför centrala Hong Kong, men enkelt och snabbt att ta sig överallt antingen med taxi eller tunnelbanan som ligger i direkt anslutning till hotellet.

Vi kom fram till hotellet redan vid 9 på morgonen och glädjande nog fick vi tillgång till rummen direkt. Extra skönt eftersom tyfonen Haima härjade utanför, vilket innebar att i stort sett hela Hong Kong var nedstängt så hade varit svårt att slå ihjäl tid utanför hotellet.

Våra uppgraderade rum låg på 29:e våningen (av 32) och hade stora fönster från golv till tak med en magisk utsikt över Victoria Harbour och Hong Kong-skyline, verkligen room with a view! I övrigt kändes rummen moderna och fräscha, riktigt sköna sängar och kuddar, cool och stilfull inredning , alla bekvämligheter man kan önska. Enda minuset var en lite väl glasig och öppen toalett...

East Hotel i Hong Kong
Utsikt från rummet

På grund av det usla vädret första dagen så var poolen stängd och vi fick chansen att prova gymmet lite istället. Helt ok storlek och utbud för att vara ett hotell-gym, bra service med personal som försåg med vattenflaskor, handuk och skåp att låsa in grejer.

När vädret skärpte sig fick vi även prova poolen, blev både morgon-, dag- och kvällsdopp. Poolen låg på 4:e våningen, hade såklart varit ännu mäktigare om den var uppe på taket, men ändå väldigt fräsch och coolt att ligga och plaska omgiven av lite äldre höghus och diskutera vad folk höll på med innanför olika fönster.

East Hotel i Hong Kong
Jocke redo för ett dopp
East Hotel i Hong Kong
Badrockar på, alltid!
East Hotel i Hong Kong
Skönt och ljummet kvällsdopp

Frukosten som ingick var riktigt fräsch och bra. Ingen överdriven buffé, men precis det som behövdes med yoghurt, granola, bröd, juicer, lite ostar och salami/lax. Sen beställde man in fritt kaffe och valfri huvudrätt, där Eggs Benedict var en personlig favorit.

Överlag är East ett riktigt trevligt hotell, lugn och avslappnad stämning och personal som glatt hjälpte till med allting.

Här kan du boka ditt boende på East Hotel till bästa pris.

Takbaren Sugar:

Uppe på 32a våningen av East Hotel hittar man takbaren Sugar. Vi hade bokat in ett första besök där redan kväll numer ett, men på grund av tyfonen som härjade blev det besöket inte riktigt som vi tänkt oss. Terrassen var inte helt oväntat stängd. Men vi tog ändå plats på innerdelen av baren och provade lite vad de hade att erbjuda. Fanns en gedigen drinklista att välja från, beställde in ett par olika och alla var riktigt fina, det märktes att de hade lagt ner en del tid på dem. Provade även lite bra-snacks, bland annat en Chicken Satay som också var väldigt bra. En annan fin touch var att de hela tiden fyllde på med popcorn vid bordet, och inte vanliga popcorn utan curry-popcorn. Lite tveksamma först men insåg snart att det var oväntat gott! Och i hörnet av lokalen stod en DJ och spelade vilket förhöjde stämningen ännu mer.

Litet minus var något långsam service, fick säga till om vår beställning några gånger. Och på grund av regnet och att terrassen var stängd blev det en ganska mörk och lite tung stämning (mer nattklubb) över baren, så det var självklart att vi skulle få göra återbesök.

Takbar i Hong Kong
Drinkar inne på Sugar

Och det blev inte bara ett utan flera återbesök. Och med bättre väder och öppna dörrar ut till terassen fick vi uppleva vilken fantastisk takbar Sugar verkligen är! En lång terrass med sköna lounge soffor blandat med högre barstolar och bord, en riktigt snygg ute-bar, skön atmosfär och framförallt en helt underbar utsikt över vattnet och Hong Kongs skyline. Framförallt en lite annorlunda utsikt jämfört med många av de andra takbarerna som ligger mer centralt, ett lite lugnare ljus än de skarpa neonskyltarna i centrum, man kan till exempel bättre se på båtarna som åker i Victoria Harbour.

Takbar i Hong Kong
Hela gänget på Sugar
Takbar i Hong Kong
Baren på terrassen
Takbar i Hong Kong
Utsikten ner mot vattnet och Kowloon
Takbar i Hong Kong
Sköna soffor och mysigt inredd terrass

Allt som allt är Sugar en riktigt skön takbar att hänga på, sista kvällen satt vi kvar länge och bara njöt innan det var dags att ta hissen ett par våningar ner och packa ihop för tidig avfärd.

Läs mer om Sugar här.

Andra takbarer i Hong Kong hittar du här.

// Rikard och Hans, Rooftopguiden

2016-11-03