Dag 4 bland rooftops i New York!

Brunch på takbaren 230 Fifth i New York:

Här hade vi hållit en bra kontakt med barchefen Jason Buffer som bokat ett bord med grym utsikt på den högsta terrassen åt oss. Klockan hade precis slagit 12 på förmiddagen och vi var riktigt sugna på brunch. Vyerna som mötte oss när vi kom upp var enastående. En nästan 360 graders utsikt över hela Manhattan med Empire State Building som mäktig bakgrund precis i närheten. Flytet med vädret höll också i sig. Klarblå himmel så långt ögat kunde nå.

230 Fifth rooftop bar
230 Fifth rooftop bar med utsikt över Empire State Building
230 Fifth rooftop bar
230 Fifth rooftop bar

Brunchen bestod av en buffé med allt som en Amerikansk frukost innebär. Pannkakor, ägg, bacon, sallad, korv osv. Detta sköljde vi ner med lite juice till en början och varsin Bloody Mary på slutet. Maten var helt OK och drickan lika så. Bäst här var ändå utsikten och den snabba servicen. Kungen Bernie som tog hand om oss visade verkligen vad snabb och trevlig service innebär.

230 Fifth rooftop bar
Buffé med utsikt
230 Fifth rooftop bar
Kungen Bernie!

Efter brunchen hade vi bestämt oss för att bara chilla i Central park hela eftermiddagen. Efter allt flängande var det välbehövlig vila vi fick i parken. Vi slog oss ned i gräset och la oss och tittade på live-baseball i flera timmar. Total avkoppling och vi båda somnade in under någon halvtimme. Nu var vi redo för resans sista rooftop.

Central Park
Vila nere på marken.

Resans sista takbar The Presslounge rooftop bar i New York:

Resans sista takbar skulle även visa sig vara den coolaste av de alla. Ida, som vid det här laget blivit grym på att hitta de bästa platserna på varje terrass löste den uppgiften galant igen. En stor loungesoffa med bästa utsikten. Vi beställde in varsitt glas Prosecco och lite tilltugg. Klockan hade hunnit slå 19:00 så vi lyckades tajma in kvällssolen perfekt.

The Presslounge rooftop bar
Grym utsikt från The Presslounge rooftop bar.
The Presslounge rooftop bar
Ida fick tag i en riktigt skön soffa.

Terrassen var fullpackad med party- och drinksugna människor som samlats för att njuta av dagens sista soltimmar. Här satt vi i ca 2 timmar och bara njöt av de fantastiska skyline-vyerna åt öst och Hudson River åt väst.


The Presslounge rooftop bar
Kvällssol på The Presslounge rooftop bar.

Det var allt från New York för denna gången. Vi kommer definitivt vara tillbaka i The Big Apple inom en snar framtid igen.


// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-05-15
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg