Dag 3 bland takterrasser i NYC!

Dagen började med tidig uppgång och löpning i Central Park följt av bagel-frulle. Första takbaren på dagens schema öppnade först 14:00, så vi hade lite tid för sportbarshäng och lunch på förmiddagen. 10:30 lokal tid började Rayo Vallecano - Real Madrid på sportbaren Legends. Det var vi och några britter som hade samlats för att se på fotboll och resultatet gjorde ingen besviken (inte mig iaf). 3-2 till Real och humöret kunde inte vara bättre.

Sportbar
Hala Madrid!
Riktigt fin guacemole!
Riktigt fin guacemole!

Det var med glädje i kroppen vi började gå mot Meatpacking där vi hade bokat lunch kl 13. Direkt efter lunchen på Dos Caminos drog vi upp till Gansevoort Meatpacking. Fantastisk takbar som jag redan skrivit om här. Vi hoppar till nästa istället.

Takbaren Le Bain at The Standard i NYC:

Strax efter 16:00 begav vi oss till The Standard. En otroligt populär takbar som vi dessvärre inte lyckats kontakta innan. En lördag eftermiddag med 20-25 grader och solsken. Vi anade att det skulle vara smockat med folk uppe på terrassen och vi fick så rätt. Inte en sittplats i sikte och låååång kö till baren. Vi stannade bara en kort stund och tog lite bilder. Stämningen var väldigt festlig och klientelet ganska så ungt. Det bästa här var dock utsikten. Helt magisk över Downtown och Hudson River.

Le Bain rooftop bar at The Standard
Grym utsikt från Le Bain på The Standard.

Takterrassen Jimmy at the James på The James Hotel i NYC:

Efter The Standard drog vi vidare söder ut mot Wallstreet och takbaren Jimmy at the James. En riktigt skön promenad längs vattnet, där vi gick förbi både basket- och fotbollsplaner med mängder av jänkare som ville röra på sig denna söndag. Det var med lite dåligt samvete man gick förbi alla hurtiga människor där man själv var på väg mot bärs och mat.


Hörnplatsen på Jimmy at the James
Hörnplatsen på Jimmy at the James.

Jimmy at the James är en grym rooftop med swimmingpool och utsikt i alla väderstreck. Kvällssolen låg på skönt och vi fick en perfekt plats i hörnet av takbaren mitt i solen med utsikt över Freedom Tower i syd, New Jersey i väst och Empire State Building i nordöst. En av de vackraste vyerna man kan få på Manhattan. Här skulle vi beställa varsin bira, men vid lite fel i kommunikationen blev det 3st var istället. Så vi fick pimpla på rätt bra för att inte riskera kall och okolsyrad bärs.


Rooftop pool på Jimmy at tha James
Rooftop pool på Jimmy at tha James.
Kvällssolen låg på riktigt skönt
Kvällssolen låg på riktigt skönt.
Ida med One World Trade Center i bakgrunden
Ida med One World Trade Center i bakgrunden.

En fantastisk takbars-dag med både bra väder, drinkar och utsikter. Mer om dag 4 i nästa blogginlägg.


// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-05-11
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg