Dag 1 och 2 bland takbarer i New York!

Vi anlände till hotellet sen eftermiddag efter en ruggigt stökig taxi-resa där chauffören han med att somna bakom ratten, berätta att han var kusin med Mohammed Kallon, vän med presidenten i Sierra Leone och före detta diamanthandlare i samma land. Efter tre nära-döden-upplevelser så var det en lättnad att kliva ur taxin och checka in på hotellet.

Pod39 rooftop bar
Pod39 rooftop bar.

Dag 1 på takbaren Pod39 i New York:

Klassiska rutinen höll sig. Vi slängde in väskorna på rummet och åkte upp till vår takbar direkt. En väldigt populär rooftop med mängder av partysugna människor. Här tog vi två glas Prosecco och varsin drink (klassisk övertändhet första kvällen) var innan vi åkte iväg för att fira min födelsedag på den italienska restaurangen Del Posto i Meatpacking. Pod39 var en trevlig upplevelse med skön utsikt bland skyskraporna och en härlig atmosfär. Vi surrade en hel del med både bartenders och locals om Rooftopguiden och alla verkade väldigt intresserade och fascinerade över hela grejen.

Pod39 rooftop bar
Första glaset Prosecco.
Pod39 rooftop bar
Jag och Ida på terrassen.

Dag 2 på takbarerna St. Cloud och Gansevoort Park:

Klassiskt jetlaggade vaknade vi redan vid 05:00. Ingen idé att ligga och slappa på hotellrummet, så vi bytte om och drog upp och tränade lite på takterrassen efterföljt av en löprunda i Central Park. Med tanke på det svinigt tidiga uppvaknandet så var vi helt själva uppe på terrassen och vyerna var riktigt sköna precis vid soluppgången. Jävligt svårslagen start på dagen.


Morgonträning på takterrassen
Morgonträning på takterrassen.

Efter en bättre burgar-lunch på Island Burger & Shakes var vi redo för dagens första takbar. Jag testade deras Napalm Burger som sägs vara en av de starkaste i hela NYC, så det var med en törstig strupe vi intog Gansevoort Parks takbar som stod först på schemat. Eftersom jag redan skrivit om det besöket så hoppar vi direkt till nästa rooftop.


Hamburgare på Island Burgers & Shakes
Mustig och förjävla stark burgare på Island Burgers & Shakes.

St. Cloud rooftop bar på Knickerbocker Hotel vid Times Square:

Här hade jag mailat en hel del med Hande Bayar på St. Cloud som hade reserverat en grymt hörnbord med skinnsoffor och utsikt över Times Square åt oss. Klockan hade hunnit slå 5 på eftermiddagen och efter en lång promenad skrek våra munnar efter lite mat och dryck. Ida beställde in lite asiatiskt småplock med bubbel och vatten innan jag knappt hann sätta mig. Maten var OK och drycken magnifik.


St. Cloud rooftop bar
St. Cloud rooftop bar.
St. Cloud rooftop bar
Times Square som mäktig bakgrund.
St. Cloud rooftop bar
Ida var törstig...

Det var en sådan där härlig stämning på terrassen där man bara satt tyst och spanade ut och njöt av vyerna. Total harmoni. Bort från alla ljud och hets nere på gatorna till det underbara sorlet som bara går att hitta på högre höjd. Lite ljud av polissirener blandat med klingade från glas som skålar – livet!

Läs mer om dag 3 och två helt fantastiska takbars-upplevelser i nästa blogginlägg.


// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-05-06
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg