Besök på takbarer i Rom och Florens!

Vår 5-dagars resa till Italien över påsk resulterade i mängder av takbarer. Här kan ni läsa om de bästa vi var på i Rom och Florens.

Härlig utsikt över Florens
Härlig utsikt över Florens.

Takterrassen på Pace Elvezia i Rom:

Resan i Italien började med en heldag i Rom där vi börjande med att spanade in takterrassen på vårt hotell Pace Elvezia som var beläget mitt i hjärtat av Rom. Klassisk rutin nu förtiden när vi anländer till nya hotell. In med väskan på rummet och sedan direkt upp på takterrassen. Vyerna som mötte oss var riktigt fina med 360-graders utsikt över alla kända byggnader och monument i Rom. Takbaren här hade inte hunnit öppna för säsongen, men vi kunde istället köpa med oss några Budweiser som vi njöt av i solen.

Bira på Pace Elvezia med utsikt över hela Rom
Bira på Pace Elvezia med utsikt över hela Rom.
Solnedgång och Budweiser <3
Solnedgång och Budweiser <3.

Takbaren på Croce di Malta i Florens:

Samma procedur här. Checka in och sedan raka spåret upp till takbaren. Vädret var strålande och utsikten från terrassen sträckte sig över hela Florens i alla väderstreck. Alltid samma sköna känsla att komma upp på lite högre höjder där det lugna sorlet ersätter den hektiska storstadspulsen som råder nere på gatorna. Croce di Maltas takbar var en mycket trevlig upplevelse och hotellet i sig väldigt mysigt och med bra läge med närhet till tågstationen och Duomen.


Utsikt över Doumen från Croce di Malta
Utsikt över Doumen från Croce di Malta.
Utsikt från takbaren åt andra hållet
Utsikt från takbaren åt andra hållet.

Takbaren på Plaza Hotel Lucchesi i Florens:

En lyxig takbar belägen på det lyxiga hotellet Plaza Hotel Lucchesi. Här fanns det tillgång till swimmingpool – som vi tyvärr inte kunde prova då vi glömde badbyxor. Terrassen var även utrustad med sköna loungesoffor med utsikt över Doumen, Fiorentinas hemmaarena Artemio Franchi och floden Arno. Här nöjde vi oss med en Espresso då klockan endast var ca 11:00 när vi kom hit.

Skön takpool
Skön takpool.
Härlig utsikt över Florens
Härlig utsikt över Florens.

Takbaren Antica Torre Tornabuoni i Florens:

Här hade vi bokat möte med Front Office Managern Daniel Fortmann. Daniel visade runt oss på hotellet och båda takterrasserna som fanns tillgängliga här. Den ena med öppen bar och den andra som man kan hyra för privata events såsom bröllop osv. Här bjöd de på en klassisk Aperol Spritz med tilltugg som intogs i en av de sköna sofforna med utsikt över solnedgången och floden Arno med en av världens kändaste broar, Ponte Vecchio, som mäktig huvudpunkt. Daniel var en riktigt trevlig prick som gav oss ett väldigt trevligt bemötande och bra surr om takbarer och Florens i allmänhet.

Mötet med Daniel Fortmann
Mötet med Daniel Fortmann
Mysig takterrass som går att bokas för privata event
Mysig takterrass som går att bokas för privata event.

Takbaren på varuhuset La Rinacente i Florens:

Efter lite shopping spanade vi in takbaren på det kända varuhuset La Rinacente. Terrassen var smockad med folk, så vi fick nöja oss med ståplats. Vi beställde in varsin Peroni och njöt av de centrala vyerna av Florens och solnedgången som vi lyckades tajma in perfekt. Det blev en ganska kort sejour här, men de 20 minuter va var här var väl värt besöket. Kall bärs och bra solnedgång är aldrig fel.

Vacker solnedgång över centrala Florens
Vacker solnedgång över centrala Florens.

Takbaren på Hotel Raphael i Rom:

En klassisk takbar som jag besökt flera gånger. Ett givet stopp varje gång man är i Rom. Alla gånger jag har varit här har jag haft turen att få det bästa bordet ute i hörnet av den övre terrassen. Då vi hade några takbarer att beta av denna dag så tog vi endast en Aperol Spritz och lite tilltugg. Drinken var ljuvlig – som vanligt – och solen sken på oss hela vistelsen. En perfekt takbar för de som gillar avkoppling mitt i hjärtat av Rom.

Bordet i hörnet
"Vårt" bord i hörnet.
Aperol Spritz med utsikt över Roms takåsar
Aperol Spritz med utsikt över Roms takåsar.

Takbaren på Grand Hotel Minerva i Rom:

Kanske det bästa läget för ett hotell i hela Rom. Ett stenkast från Pantheon och med närhet till den stora shoppinggatan Via del Corso mitt i Roms centrum. Takterrassen är lyxigt inredd med stilrena utemöbler och en bra utsikt. Här tog vi varsin espresso och ett glas Prosecco samtidigt som vi njöt av utsikten ner mot piazzan utanför Pantheon.

Utsikt mot Colloseum
Utsikt mot Colloseum.
Pantheon
Pantheon.

Takbaren på Hotel Atlante Star:

En av de minst centralt belägna takbarerna i Rom. Man tar sig över floden Tibern och går mot Vatikanen och där ligger det. En storslagen takterrass med helt fantastisk 360-graders utsikt över hela Rom. Vatikanen åt ena hållet och Colosseum åt det andra. Här bjöd bar-personalen oss på en klassisk Aperol Sprits (den 4e för dagen) och lite gott tilltugg. Då takbarssäsongen precis startat igång i Rom så var vi nästan helt själva på den stora terrassen.

Dagens sista Aperol Spritz med utsikt över Vatikanen
Dagens sista Aperol Spritz med utsikt över Vatikanen.

Läs mer om takbarer i Florens här. och i Rom här. Nästa blogginlägg kommer att handla om en av de bättre luncherna vi någonsin käkat. Detta på takbaren SE·STO on Arno i Florens


// Hans Ebenman på The Rooftop Guide

2016-04-06
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg