Besök på 5 takterrasser i Hong Kong!

Takterrassen Seafood Room i Hong Kong

Den första takterrassen vi besökte under vårt besök i Hong Kong var Seafood Room. Seafood Room är en lyxig fisk och skaldjurs-restaurang belägen i området Wan Chai. Vi kom hit ganska tidigt på dagen runt kl 13:00 så det vara bara vi och ett sällskap till på hela terrassen, vilket gjorde att vi fick tag i en riktigt skön soffgrupp med utsikt över Victoria Harbour, Kowloon och dess skyline. Vi beställde direkt in varsin bira och lite starka chilinötter. Biran, utsikten och stämningen på takterrassen var bra och här hade vi kunnat sitta kvar hela dagen om vi hade haft tid. Efter ca 45min var vi dock tvungna att röra oss vidare mot nästa takbar.

Takterrasser i Hong Kong
Seafood Room

Takterrassen SKYE i Hong Kong

En helt magisk takbar som hade det mesta man kan förvänta sig. Väl uppe på takterrassen blev vi visade till en loungedel med sköna soffor och bra utsikt. Vi fortsatta på den inslagna vägen med bira, vilket var ett bra beslut i den gassande solen. Utsikten man får från SKYE är helt fantastisk. Storslagna vyer över Victoria Harbour och hela skylinen. Vi testade lite olika sittplatser på terrassen, både i loungedelen, baren och i skuggan. Efter två bira var, lite vatten och snacks var det dags att röra sig mot nästa takbar där vi hade bokat bord kl 16:00.

Takterrasser i Hong Kong
SKYE
Takterrasser i Hong Kong
SKYE
Takterrasser i Hong Kong
SKYE

Takterrassen S E V V A i Hong Kong

S E V V A är en känd takbar i Hong Kong som ofta figurerar på diverse topplistor. Här hade vi fått hjälp att reservera det bästa bordet på hela terrassen. Väl framme stötte vi dock på lite problem då de har shorts-förbud för killar. En i vårt sällskap hade shorts och först ville de inte släppa in oss. Efter lite övertalning fick vi en filt för att skymma de bara benen. Rätt löjligt kan jag tycka, men bara att anpassa sig efter reglerna. Loungedelen vi fick var helt magisk i hörnet av terrassen med utsikt över både Victoria Harbour, Kowloon och de närliggande skyskraporna. Riktigt mäktigt! Här beställde vi in diverse olika asiatiska smårätter och bärs i mängder. Tyvärr var servicen ganska obefintlig och trött men det glömde vi ganska snabbt då utsikten och den sköna stämningen på terrassen var outstanding. 3 timmar senare var det dags att röra sig vidare mot hotellet.

Takterrasser i Hong Kong
S E V V A
Takterrasser i Hong Kong
Hela gänget på S E V V A
Takterrasser i Hong Kong
Skål från S E V V A

Takterrassen Eyebar i Hong Kong

En ganska liten och enkel takterrass som vi valde att besöka efter vår Champagne-brunch. Främst för att man får Hong Kongs coolaste skyline-utsikt härifrån. Vi hade tajmat in besöket perfekt för att få både dagsljus, skymning och kvällsmörkret, vilket resulterade i mängder med häftiga bilder. Hong Kong är som snyggast precis vid skymning när stadens förvandlas till ett härligt färgspektakel då alla skyskrapor tänds upp.

Takterrasser i Hong Kong
Eyebar
Takterrasser i Hong Kong
Skål från Eyebar

Takterrassen ToTTs and Roof Terrace i Hong Kong

Tyvärr hade vi bokat bord för lunch här redan vår första dag i HK. En dag då tyfonen Haima drog in över staden vilket gjorde att man inte kunde vistas utomhus. Vi kunde dock avnjuta en bra lunch i skybaren med tak över huvudet och utsikt över Victoria Harbour. Lunchen bestod av en förrätts-buffe, efterrättsbuffe och ostron. Allt höll väldigt bra kvalitet och det var med mätta och belåtna magar vi drog oss vidare för att lira biljard de resterande timmarna av eftermiddagen.

Takterrasser i Hong Kong
Tyfon som härjade utanför ToTTs Roof and Terrace
Takterrasser i Hong Kong
Goda ostron på ToTTs Roof and Terrace

Här hittar ni de bästa takterrasserna i Hong Kong. Hong Kong är en av världens bästa städer när det kommer till takterrasser och här finns något för alla. Vi ser redan fram emot vårt nästa besök hit.

// Rikard och Hans, Rooftopguiden

2016-11-07