Aperol Spritz, vitt vin och chark på en av Göteborgs bästa takbarer – Cielo Rooftop

Härlig eftermiddag på en av Sveriges och Göteborgs bästa rooftops, belägen på Hotel Bellora, på Avenyn:

Cielo Rooftop - GöteborgSpherical Image - RICOH THETA
360-view of the terrace

Cielo Rooftop Bar på det hyfsat nyöppnade Hotel Bellora är en takbar som vi har haft ögonen på väldigt länge. Ända sedan premiären för några år sedan har detta stället fått väldigt mycket uppmärksamhet – både i media och bland folk. Vi åkte dit för att se om hajpen levde upp till förväntningarna.

Cielo Rooftop

Nere i lobbyn slås man av den snygga och moderna inredningen. Samma känsla verkar genomsyra hela hotellet och som tur är, även takbaren. Vi hade reserverat ett bord för 4 personer med soffplatser och utsikt över takåsarna runt Avenyn. Direkt när vi satt oss beställde vi in varsin Aperol Spritz. En favoritdrink som alltid är god.

Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop

Klockan va ca 16:00 och terrassen var redan fylld med folk som ville ta sig något gott att dricka i solen. Vi hade tur som hade reserverat bordet, då nästan alla sittplatser redan var upptagna. Efter Aperolen fick det bli en flaska vitt vin. Kallt och torrt som det ska vara. Till det, en bättre charkbricka då hungern infunnit sig lite. Maten och drycken var väldigt god och service på topp. Snabb och uppmärksam hela tiden. Vi behövde aldrig sitta med tomma glas.

Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop
Cielo Rooftop

Stämningen på terrassen var riktigt skön och en live-DJ spelade bra musik under hela tiden vi var där. Man märker att många kommer upp hit och tar några glas, för att sedan ta sig vidare i Göteborgs-natten. Som sagt – Cielo Rooftop är en av Göteborgs och Sverige bästa takbarer. Helt klart värt ett besök om man är på besök eller bor i staden. Här kan ni hitta övriga takbarer i Göteborg.

Cielo Rooftop

// Hans Ebenman, The Rooftop Guide

2017-09-06