8 grymma takbarer i Singapore

Hallå igen!
Sista dagen vi spenderade i Singapore hann vi med inte mindre än 8 takbarer. Etfersom vi hade inlett med Marina Bay Sands och FLIGHT at Sky on 57 de första två dagarna, så var våra förväntningar skyhöga på de andra takbarerna som Singapora hade att erbjuda.

Lantern på Fullerton Bay Hotel:

Vi anlände till Lantern redan vid 11:00 på förmiddagen. Baren hade tyvärr inte hunnit öppna (öppnade 12:00) så vi bestämde oss för att beställa in varsin kaffe, lite vatten och en apelsinjuice. Notan landade på stabila 300kr... Kaffe och vatten var till och med dyrare än vad öl och vin kostade här. Men utsikten, swimmingpoolen och den snygga och sköna möblerna gjorde det ändå värt det. Lantern är en helt fantastisk takbar i Singapore!

Takbar Singapore
Lantern på Fullerton Bay Hotel.
Takbar Singapore
Juice, skor och glajjor till en grym utsikt.
Takbar Singapore
Härlig vy över Marina Bay Sands

LeVeL33:

Vårt nästa pitstop på takbarsjakten blev LeVeL33 belägen på 33e våningen med helt makalös utsikt över Marina Bay Sands, stadens skyline och havet utanför. Vid den här tidpunkten var vi ruggigt törstiga på bira. Och det visade sig att vi hade kommit till precis rätt ställe för det. Världens högsta ölbryggeri. Vi bestämde oss för att prova ölplattan med 5 olika ölsorter. Min favorit var som vanligt den ljusa sorten, men även den mörkaste var riktigt fin, med smaker av choklad och kaffe. MUMMA!

Takbar Singapore
Öl med utsikt på Level 33.
Takbar Singapore
Ölprovning på Level 33.

Hi-So på Hotel Sofitel So Singapore:

Den mest centralt belägna takbaren i hela Singapore. Mitt i centrum bland alla mäktiga och höga skyskrapor. En lyxig takbar med en härlig swimming pool och bekväma loungemöbler. Här tog vi bara varsin bärs och småpratade lite med barpersonalen.

Takbar Singapore
Kall bira på Hi-So at Hotel Sofitel So.
Takbar Singapore
Avkoppling på Hi-So At Hotel Sofitel So.

Empire:

En nattklubb och en takbar som en vän till en vän driver. En ganska enkel inredning men helt magiska 360-graders vyer över hela Singapore. Tyvärr var vi här på eftermiddagen, så vi gick miste om de grymma festerna som brukar hållas här varje fridag- och lördagskväll. Här finns också en lyxig ostronrestaurang och en riktigt bra köttrestaurang för de som är hungriga. Men dessvärre hann vi inte testa dem heller. Varsin öl och sedan vidare mot nästa takbar i Singapore.

Takbar Singapore
Öl på Empire.
Takbar Singapore
Rooftop selfie från Empire.

1-Altitude:

En av Singapores och världens högsta takbarer, 282 meter upp i luften. 360-gradersutsikten härifrån är helt magisk. Nästan lite läskigt högt och absolut inget för den som är höjdrädd. För att komma in här får man betala inträde på 30 $, om man inte står uppskriven på listan. Så det kan vara värt att kolla upp innan. Stilren inredning i helvitt. Ett måste att besöka när man är i Singapore!

Takbar Singapore
Magisk 360-graders utsikt över Singapore från 1-Altitude.
Takbar Singapore
I väntan på drinkar på 1-Altitude.
Takbar Singapore
Rooftop selfie på 1-Altitude - en av Singapores högsta utkikspunkter.

Me@Oue:

När vi kom fram till Me@Oue började vi bli lite hungriga. Så vi beställde in lite sushi, edamamebönor och Peronis. Ok mat, men inget mer tyvärr. Utsikten och de sköna möblerna var det bästa med den här takbaren. Ljuset i Singapore är jäkligt coolt när mörkret börjar falla in. Synd att vi endast hade en risig iPhone att ta bilder med.

Takbar Singapore
Peroni på Me@Oue.
Takbar Singapore
Utsikt från Me@Oue.

Kinki Rooftop Bar:

Ett klassiskt afterwork-ställe med mycket män i vita skjortor. Takbaren ligger precis vid Singapores finansdistrikt. Så förvänta er att det kommer väldigt mycket folk hit runt 18-tiden. När vi kom hit var det redan väldigt mycket folk, så var ute i god tid om du vill ha en bra plats med bord. Priserna var dock bra mycket lägre än hos grannen lantern på Fullerton bay Hotel.

Takbar Singapore
Mycket vita skjortor på Kinki Rooftop.
Takbar Singapore
Afterwork-känsla.

Orgo Bar & Restaurant:

Detta blev den sista takbaren i Singapore för den här resan. Vi får ursäkta de dåliga bilderna. Orgo Bar & Restaurant är en mysig takbar belägen på 4e våningen av ett köpcentrum. Trots det låga läget så fick man en grym utsikt över stadens skyline från terrassen. Vi rundade av dagen på samma sätt som vi startade den: nämligen med juice, kaffe och vatten. Ganska dyrt här också, men med en utsikt att dö för så glömmer man snabbt pengarna man spenderar.

Takbar Singapore
Nattvy över Singapores skyline från Orgo Bar & Restaurant.

Detta var allt från vår rooftop-resa i Singapore. Vi hade några helt oförglömliga ögonblick med Marina Bay Sands, Sky on 57 och LeVeL33 som de tre absolut bästa om vi är tvugna att välja.

Läs mer om takbarer i Singapore här.
// Hans Ebenman, The Rooftop Guide

2016-01-25
Populära inlägg

Startsida blogg

Arkiv blogg