Säsong för takbarer i Europa!

Säsongen för takbarer i Europa är redan här på många håll och börjar närma sig i andra länder. De mäktiga terrasserna i några av Europas största städer börjar så sakteliga öppna upp. Ända från Ibiza i söder till Stockholm i norr.

Europa har ett brett sortiment av takbarer. Mysiga, lyxiga, festvänliga, stora, små, lugna osv. Det finns något som behagar alla. Det finns flertalet storstäder I Europa som har några av världens häftigaste takbarer. Om vi måste välja de 5 bästa så är det nog Barcelona, London, Rom, Istanbul och Lissabon. Nedan följer lite kort info om de städerna takbarer.

Takbarer i Barcelona:

Barcelona är nog den bästa staden I Europa när det gäller takbarer. Fantastiska vyer, infinitypooler, bra priser och stora terrasser. Takterrasserna här är väldigt populära både bland turister och locals, så boka plats eller var ute i god tid för att få en bra plats. Gillar du loungestämning med bra utsikt, så måste ni spana in Majestics takbar. Helt magiskt. Här följer lite mer info om takbarer i Barcelona.

Säsong för takbarer i Barcelona: april – oktober.

Takbaren Majestic i Barcelona
Takbaren Majestic i Barcelona.

Takbarer i Rom:

I Rom så finns det några underbara takbarer. De flesta med en mysig Inredning och med bra italiensk mat. Det bästa man kan göra på en takbar här är att äta lunch med någon god pasta och ett glas Prosecco. Hotel Raphael är ett perfekt ställe för just detta. Från de flesta takterrasserna får man en mäktig utsikt över Roms skyline och alla historiska byggnader och monument som finns i staden. Här följer lite mer info om takbarer i Rom.

Säsong för takbarer i Rom: april – oktober.

Takbaren på Hotel Raphael in Rom
Takbaren på Hotel Raphael in Rom.

Takbarer i London:

London har några riktigt coola och lyxiga takbarer. Trots det osäkra vädret I England så finns det ett brett urval av olika takbarer i London. Några som är superlyxiga och några andra som är i ganska enkel stil och atmosfär. Från de flesta terrasserna får man en magisk utsikt över Londons kända byggnader. Missa inte att käka lunch med Londons bästa utsikt på Sushisamba! Här följer lite mer info om takbarer i London.

Säsong för takbarer i London: maj – september

Takbaren Sushisamba i London
Takbaren Sushisamba i London.

Takbarer i Istanbul:

Istanbul har några riktigt coola takbarer som är belägna högt upp. Ofta med helt fantastiska utsikter över staden och Medelhavet. Gillar du utmärkt mat och bra fester så finns det mycket bra alternative här. En takbar som har allt detta är Mikla på Marmara Pera Hotel. Kom hit och njut av god mat och drinkar till en av Istanbuls bästa utsikter. Här följer lite mer info om takbarer i Istanbul.

Säsong för takbarer i Istanbul: april – november

Takbaren Mikla i Istanbul
Takbaren Mikla i Istanbul.

Takbarer i Lissabon:

Lissabons varma klimat gör att stadens takbarer nästan kan hålla öppet året runt. Utsikten från takterrasserna är ofta magisk med fantastiska vyer över Lissabon och Atlanten. Atmosfären är oftast väldigt mysig med lite mindre terrasser och med en genuin och fin design. Men det finns också lyxigare varianter med takpool och mer futuristisk inredning. Här följer lite mer info om takbarer i Lissabon.

Säsong för takbarer i Lissabon: mars – november

Takbaren Memmo Alfama Terrace i Lissabon
Takbaren Memmo Alfama Terrace i Lissabon.

// Hans Ebenman på The Rooftop Guide


2016-03-21