Första dagen bland takterrasser i Nice!

Takpoolen på Radisson Blu i Nice
Vid takpoolen på Radisson Blu i Nice

Takterrassen och takpoolen på Radisson Blu i Nice

Efter att ha rekat ordentligt innan vår resa efter hotell med cool takterrass i Nice, så föll vårt val på Radisson Blu Nice. En magisk takbar med 360-graders utsikt över hela Promenad de Anglais, havet och bergen bakom.

Utsikt från Radisson Blu i Nice
Utsikt mot Promenad de Anglais, havet och bergen

Klockan ringde okristligt tidigt 07:00. Upp, käka frulle, jogga längs stranden för att sedan glida upp till rooftopen och lägga ut handduken för att få en bra solstol. I sann tysk och rysk turistanda, haha. Här låg vi och solade, läste böcker, lyssnade på ljudböcker (The attractor factor med Joe Vitale, mycket bra grejer) och hade det allmänt gött.

Sol vid takpoolen på Radison Blu i Nice
Tidigt ute för bästa solstolen
Skönt vid takpoolen på Radsion Blu i Nice
Viktigt att hålla sig nära vattenkällan :)
Gryma takpoolen på Radsion Blu i Nice
Grym pool på takterrasen!

Runt lunch vid 13:00 gick vi över till rooftop-restaurangen för att få i oss lite käk. Ida tog dagens fisk, någon lurig lax och jag beställde en italiensk bricka. Mat för ett helt kompani. Maten var OK, men inte mer. Desto bättre var utsikten och stämningen. Alltid skönt att få slå sig ned i skuggan efter några timmar i solen. När vi hade smällt maten begav vi oss tillbaka till solstolarna för ytterligare slappande.

Lunchen på Radison Blu i Nice
Lurig lax...
Mer avslappning

Eftermiddagen fortsatte i samma anda som förmiddagen. Runt 18 började våra magar att skrika efter mer mat, så vi bestämde oss för att dra ner till rummet för att duscha och sedan bege oss in till gamla stan för lite schysst lokal mat. Conciergen tipsade oss om en grym restaurang med en helt fantastisk råbiff och entrecote. Comptoir du Marché. Är ni i Nice bör ni gå dit om ni gillar bra fransk mat till oerhört bra pris. Totalt 81 EURO för två stycken 3-rätters med 4 glas vin. Superpris och superkäk!

Imorgon testar vi ytterliga 2 takterrasser i Nice. Le Meredien och B4 Plaza. Håll utkik här på bloggen för mer info.

// Hans Ebenman, Rooftopguiden

2016-07-07