Det svenska fotbollslaget FC Sampierdarenese värvar Kurt Hamrin på en takterrass i Florens

Med Florens häftigaste utsikt togs en av Serie As bästa fotbollsspelare genom alla tider emot av det svenska fotbollslaget FC Samp – i samarbete med Rooftopguiden.

Takterrass i Florens

Klockan ringde 08:00 på lördagsmorgonen i hotellrummet i Florens. Utanför fönstret lös solen och det var upplagt för en magisk heldag med långlunch, häng på takbar där Kurre Hamrin med fru skulle möta upp och sedan avslutning med Fiorentina – Milan på kvällen. Rooftopguiden hade tillsammans med det svenska fotbollslaget FC Sampierdarenese, där jag spelar, abonnerat takterrassen på Antica Torre via Tornabuoni. Mellan 16:00 – 19:00 bjöds det på diverse italienska delikatesser, vin, öl, Prosecco, Aperol Spritz, Juice och vatten uppe på taket till utsikten av Florens vidder, hustak och historiska byggnader.

Takterrass i Florens
Takterrass i Florens

Det var upplagt för fest när 28 törstiga och förväntansfulla personer intog takterrassen. Kl 16:00 välkomnades den svenska fotbollslegenden Kurt Hamrin med fru av hela FC Samp. Här fick de ta emot varsin matchtröja och även svara på lite frågor från fotbollskommentatorn Jesper Hussfelt – som även är gammal vän med både Kurt och hans fru Marianne. Kurre berättade anekdoter från sin karriär i Italien och även hur det är att leva här. Väldigt intressant och rolig lyssning.

Takterrass i Florens
Takterrass i Florens
Takterrass i Florens

Uppe på terrassen njöt alla av den uppfriskande drycken och de goda delikatesserna. Personalen hade dukat upp ett bord för drinkbuffén samt ett för maten. Vädret var strålande och vi alla njöt i de sköna loungesofforna med Florens vackra vyer som mäktig utsikt. Framåt slutet började solen gå ned, vilket resulterade i magiska bilder för många.

Takterrass i Florens
Takterrass i Florens

Tre timmar med fri bar och solen i ansiktet gjorde att det var en taggad och glad liga som strax efter 19:00 begavs sig mot Artemio Franchi för att kika på Fiorentina – Milan. Tyvärr var inte matchen lika bra som takbaren. 0-0 efter en ganska sömnig tillställning. Rooftopguidens och FC Samps event på Antica Torre via Tornabuoni blev en av resans höjdpunkter, helt klart. Och vi tackar personalen på hotellet för bra service och ett bra uppstyrt arrangemang.

Takterrass i Florens
Takterrass i Florens

Takterrassen här är tillgänglig för privata events för den som vill. Kontakta hotellet i god tid innan så ska det inte vara några problem alls.

// Hans, Rooftopguiden

2016-09-28